Mmmm…Er staan een banaan & marshmallows van de (zonne)barbecue-expert in lichterlaaie, uit Klasse voor ouders & gezien in de jommekeskrant van 24.6.2009, is alleen voor zoetekauwen op kamp, trektocht, woudloperskeuken & kampeerders aan zee!
Dit heb je nodig per persoon:
- Aluminiumfolie
- 1 banaan
- 2 koffielepels citroensap
- 4 Disney marshmallows
- 37.5 g Vahiné chocoladekrullen
- Fermette light banaanijs (ook geschikt voor mensen met een overgevoeligheid voor vanille of zoetmiddel)
Werkwijze:
Pel de banaan.
Snijd de banaan over de lengte in tweeën.
Leg de banaanhelften op een stuk aluminiumfolie.
Besprenkel elk helft met 1 koffielepel citroensap.
Leg de marshmallows & de chocoladeskrullen op de banaan.Maak een pakketje van de folie.
Stoof de banaan 5 à 10 minuten op het nog smeulend vuur. (Flambeer)
Opdienen.Schep een bol light banaanijs in de opengevouwen papillot.
Werkwijze heerlijk bananenijs Piet:
Splits 5 eieren (tik à la grand mère)
5 eierdooiers opkloppen met 100 g suiker
4 dl melk + 1 dl room opkoken
+ 300 g banaan in schijfjes.
Al de banaan gaar is: mixen
De warme bananenmelk op de eidooiers gieten
Laten afkoelen & in de de koelkast plaatsen tot ijskoud.
In de ijsmachine draaien = het beste ijsje!
of
Fermette light bananenijs serveer ik met Kobe’s survival maaltijd uit het Ketnet doeboek 2.
Dit is Banaan met chocola (gezien in de kerstboeken 2007 van Averbode)
& 2001 Banana Choc (gezien in de Bofrost cataloog, herfst & winter 2007/2008).