Door warme chocolademelk, versierd met opgeklopte room & cacaopoeder, uit de jommekeskrant serveer ik op oudejaarsavond koffie met Grand Marnier uit Smaak 44 in verrines.
Ingrediënten voor 10 hoge dreupelglaasjes van 50 ml
- 30 gram boter
- 1 mokalepel cacaopoeder
- 150 ml = 1 kop Senseo koffie.
- 150 gram fondant chocolade
- 70 ml room
- 140 ml melk.
- 4 koffielepels Grand Marnier
Werkwijze
Zet alles klaar.
Weeg af. Meet af.
1 Maak 150 ml koffie:
plaats 1 Douwe Egberts Dessert coffee pad met de bolle kant naar onder in de 1 kops-padhouder van het Senseo New Generation appparaat
2 Doe 30 gram boter en 1 mokalepel cacaopoeder in een kleine kookpot.
Breng samen met 150 ml koffie aan de kook.
2 Voeg 150 gram fondant chocolade toe.
Meng goed.
3 Haal de kookpot van het fornuis af.
Doe er 4 koffielepels Grand Marnier bij.
4 Verwarm in een kookpot 70 ml room met 140 ml melk.
5 Neem de kookpot van het fornuis.
Voeg hierbij de zwarte chocolade.
Zoveel mogelijk lucht onder brengen met een klopper (gezien in njam 13.9.’12.
Laat de klopper er altijd instaan…
Roer regelmatig om.