HomeSoort maaltijd soep Wortelsoep met pastinaak

Wortelsoep met pastinaak

Posted in : soep, Valentijn on by : Greet Tags:

Bij het lezen van wortel-pastinaaksoep uit Wintergroenten in PLAZA, kwam ik op het idee om vermicelli van pastinaak (erotisch) toe te voegen aan mijn wortelsoep en op te dienen met gebruiksklare flodor croûtons D’OR met look smaak.

Dit heb je nodig voor 15 borden:

  • 1 liter water
  • 2 liter water
  • 1300 gram wortelen
  • 440 gram uien
  • 6 bouillonblokjes
  • 45 gram boter
  • 2 koffielepels zout
  • peper
  • Het dik deel van 2 pastinaken
  • Flodor croûtons D’OR met look smaak

Werkwijze:

  1. Vul een kleine kookpot met 1 liter water.
  2. Was de pastinaak.
  3. Neem de pastinaak bovenaan vast.
  4. Snijd met een dunschiller van boven naar onder het vel eraf.
  5. Draai met de pastinaak.
  6. Snijd de boven en onderkant eraf met een mes.
  7. Ruim het afval op.
  8. Snijd de pastinaak in grote stukken.
  9. Zet de rauwkostmolen boven de kom.
  10. Leg de stukken pastinaak één voor één in het bakje van de rauwkostmolen.
  11. Leg je handen boven elkaar op de draaislinger.
  12. Rasp de pastinaken.
  13. Leg de pastinaakvermicelli in de kookpot.
  14. Breng het water aan de kook.
  15. Laat een half uur koken.

Weeg de uien, de wortelen en de boter af.
Meet 2 l water af.
Pak de wortelen bovenaan vast.

  1. Haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf.
  2. Draai met de wortel.
  3. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes.
  4. Ruim het afval op.
  5. Snijd de wortelen op een plankje met een aardappelmes in grote stukken.

Leg een oude krant op het werkblad.

  1. Pel de ui.
  2. Snijd de ui in grote stukken.
  3. Smelt een klontje boter in een grote pan.
  4. Bak hierin snel de ui totdat hij er glazig uitziet.
  5. Voeg de wortelen,
  6. 2 liter water
  7. en de bouillonblokjes toe.
  8. Kruid met peper
  9. en 2 afgestreken koffielepels zout.
  10. Zet een deksel op de pan.
  11. Laat een half uur sudderen.
  12. Haal de pan van het fornuis.
  13. Mix de soep.
  14. Zet de kookpot terug op het vuur.
  15. Voeg de vermicelli van pastinaak met het kookvocht toe.
  16. Dien op met flodor croutons met look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.