Ik noteerde het recept uit de jommekeskrant van kannenpoeken met kuiser, zoals pippi langkous en ik bewees in mijn “villa kakelbont” dat koken = wetenschap. Ik zag in plat préféré dat Jeroen een aardappel op een fonduevork prikte & in olie dompelde om de pan in te vetten.
Dit heb je nodig voor 15 stuks
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 30 g suiker
- 500 ml magere melk
- 3 columbus of omega 3 eieren
- 25 g gesmolten Benecolvoor bakken en smeren of boter /bakboter
- snuifje zout
Dit heb je nodig voor vanillepannenkoeken
- 120-200 g patisseriebloem
- 30 g suiker merg van 1 vanillestok
- 450-500 ml magere melk
- 2-3eieren
- 40-75 g gesmolten boter /bakboter of arachide-olie in een kommetje
- snuifje zout
Werkwijze
- Doe de (zelfrijzende) bloem+ zout in een kom.
- Doe geleidelijk de melk, suiker & ei bij de gesmolten boter. Roer met een houten lepel tot een glad beslag.
- Zeef of mix alles in een blender!en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
- Smelt na elke bakbeurt een klontje boter in een goed hete koekenpan (hitte zoeken!) en bedek al draaiend met de pan de hele bodem met vetstof.
- Doe 1 sauslepel deeg in de pan. Laat het deeg rondlopen in de pan. Laat de onderkant bruinen.
- Steek een paletmes onder de pannenkoek, draai de pannenkoek (niet te vroeg) om & bak de andere kant goudbruin.
Als de zijkant van de pannenkoek een beetje krokant wordt, is hij goed! - Leg de flensjes op een bord.