Pannenkoeken met suiker


Ik noteerde het recept uit de jommekeskrant van kannenpoeken met kuiser, zoals pippi langkous en ik bewees in mijn “villa kakelbont” dat koken = wetenschap. Ik zag in plat préféré dat Jeroen een aardappel op een fonduevork prikte & in olie dompelde om de pan in te vetten.

Dit heb je nodig voor 15 stuks

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 30 g  suiker
  • 500 ml magere melk
  • 3 columbus of omega 3 eieren
  • 25 g gesmolten Benecolvoor bakken en smeren of boter /bakboter
  • snuifje zout

Dit heb je nodig voor vanillepannenkoeken

  • 120-200 g  patisseriebloem
  • 30 g  suiker merg van 1 vanillestok
  • 450-500 ml magere melk
  • 2-3eieren
  • 40-75 g gesmolten boter /bakboter of arachide-olie in een kommetje
  • snuifje zout

Werkwijze

  1. Doe de (zelfrijzende) bloem+ zout in een kom.
  2. Doe  geleidelijk de melk, suiker & ei bij de  gesmolten boter. Roer met een houten lepel tot een glad beslag.
  3. Zeef of mix alles in een blender!en laat het 20 minuten rusten in de koelkast.
  4. Smelt na elke bakbeurt een klontje boter in een goed hete koekenpan (hitte zoeken!) en bedek al draaiend met de pan de hele bodem met vetstof.
  5. Doe 1 sauslepel deeg in de pan. Laat het deeg rondlopen in de pan. Laat de onderkant bruinen.
  6. Steek een paletmes onder de pannenkoek, draai de pannenkoek (niet te vroeg) om & bak de andere kant goudbruin.
    Als de zijkant van de pannenkoek een beetje krokant wordt, is hij goed!
  7. Leg de flensjes op een bord.
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.