Tongfilet & bieslookpuree


Op de tweede low budget kookcursus kookte ik gestoomde pangasius, tuinkruidenstoemp, mosterdsaus. Ik vond in de Bofrost cataloog herfst/winter 2007/2008 dat Vietnamese pangasiusfilet (blijvend goedkoper bij aldi) te vergelijken is met zeetong.

Dit heb je nodig voor 3 personen: voor 6 diabetes type I patiënten of 12 type II & mensen die een vermageringsdieet volgen.

  • 600 g aardappelen
  • 150 ml Halfvolle melk
  • Zout
  • ½ bussel bieslook (zie SEIZOENEN OP SMAAK van Velt!)
  • peper
  • 1 eierdooier
  • 15 gram boter

    Werkwijze :

Gekookte aardappelen Schil de aardappelen Snijd ze in 4 stukken. Spoel ze Vul een kookpot met water. Doe er een koffielepel zout in. Breng het water aan de kook. Leg de aardappelen in het kokend water.Zet een deksel op de kookpot.Kook de aardappelen 20 minuten. Zet een vergiet in de gootsteen. Giet de aardappelen in het vergiet. Laat ze goed uitdampen. Meet de melk af. Weeg de boter af. Splits de eieren Breng de melk aan de kook. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappelen in de passe-vite. Zet de passe-vite bovenop de kookpot.Draai de aardappelen door de passe-vite. Meng ze met de kokende melk, boter en eierdooiers. Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt. Breng op smaak met zout, peper. Doe de puree in een ovenschaal. Werk af met bieslook

Citroenvinaigrette voor bij de bussel veldsla
Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap. Voeg zout en peper toe.
Mosterdsaus light = sauce vin blanc

Breng 100 ml (half)droge witte wijn aan de kook met 200 ml kalfsfond. Bind met maïzenaexpress. Roer er op het laatste moment 1 eetlepel graanmosterd van Tierenteyn door. of Mosterdsaus Breng 150 ml kalfsfond aan de kook. Voeg 150 ml room toe. Bind met maïzenaexpress. Roer er op het laatste moment 1 eetlepel Hamse graanmosterd, een streekproduct, door. 1/2 kg tongfilet of pangasiusvis voor 3 p Rol de pangasius – of tongfilets op. Leg ze in een stoompan. Stoom ze vlak voor het opdienen 7 minuten gaar.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.