Ik testte 3 jaar geleden met 1/2 kg gemarineerde scampi,
een barbecue pan uit.
De scampi hebben misschien te lang opgestaan?
En ik dacht dat ze daardoor krimpen & te droog waren.
Dit heb je nodig voor 12 personen:
- 1 kg (grote) scampi – 240 ml olijfolie
- 90 ml azijn- 60 ml ketchup
- 2 (geperste) teentjes look
- 1/2 koffielepel cayennepeper
Werkwijze
Pel de look, snijd door & haal de groene kiem eruit.
- Maak de marinade.
- Pel de half ontdooide scampi.
Snijd ze open vanaf het midden (dan krullen ze op tijdens het bakken) en verwijder het darmkanaal met keukenrol! - Laat ze 2 u marineren.
- Groep 3 haalt de scampi uit de marinade van groep 1 & steekt ze op een spies.
Voor scampo “Amora” bereid door groep 2 dook ik in mijn archieven, zodat jullie kunnen genieten van deze Mezze of tapas.
Dit heb je nodig voor 18 personen
- 1,5 kg (grote) scampi
- grof zout
- 2 flesjes Amora kruidenolie met look & peterselie, volgens de culinaire wijzer 2007, één van de beste producten in de Spar supermarkt.
Werkwijze
- Pel de half ontdooide scampi.
- Snijd ze open vanaf het midden (dan krullen ze op tijdens het bakken) en verwijder het darmkanaal met keukenrol!
- Steek de scampo op een spies. Wrijf de scampi met een borstel eerst in met het olie- kruidenmengsel. Bestrooi met grof zout.
- Steek de barbecue vroeg genoeg aan.
- Bak de spies 5 minuten op de barbecue (het rooster op de hoogste stand).
- Af en toe draaien.
Onmiddellijk opeten!
Ik vond in PLAZA dat deze zomerse bubbels:
Crémant d’Alsace of de Bourgogne, die ik kocht in de supermarkt,
perfect samengaan met garnalenspies & couscous uit de Marokkaanse keuken
of taboulé uit het verrassingsmenu van landgoed Den Oker.