Op de bbq gegrilde scampo


Ik testte 3 jaar geleden met 1/2 kg gemarineerde scampi,
een barbecue pan uit.
De scampi hebben misschien te lang opgestaan?
En ik dacht dat ze daardoor krimpen & te droog waren.

 

Dit heb je nodig voor 12 personen:

  • 1 kg (grote) scampi – 240 ml olijfolie
  • 90 ml azijn- 60 ml ketchup
  • 2 (geperste) teentjes look
  • 1/2 koffielepel cayennepeper

Werkwijze

Pel de look, snijd door & haal de groene kiem eruit.

  1. Maak de marinade.
  2. Pel de half ontdooide scampi.
    Snijd ze open vanaf het midden (dan krullen ze op tijdens het bakken) en verwijder het darmkanaal met keukenrol!
  3. Laat ze 2 u marineren.
  4. Groep 3 haalt de scampi uit de marinade van groep 1 & steekt ze op een spies.

Voor scampo “Amora” bereid door groep 2 dook ik  in mijn archieven, zodat jullie  kunnen genieten van deze Mezze of tapas.

Dit heb je nodig voor 18 personen

  • 1,5 kg (grote) scampi
  • grof zout
  • 2 flesjes Amora kruidenolie met look & peterselie, volgens de culinaire wijzer 2007, één van de beste producten in de Spar supermarkt.

Werkwijze

  1. Pel de half ontdooide scampi.
  2. Snijd ze open vanaf het midden (dan krullen ze op tijdens het bakken) en verwijder het darmkanaal met keukenrol!
  3. Steek de scampo op een spies. Wrijf de scampi met een borstel eerst in met het olie- kruidenmengsel. Bestrooi met grof zout.
  4. Steek de barbecue vroeg genoeg aan.
  5. Bak de spies 5 minuten op de barbecue (het rooster op de hoogste stand).
  6. Af en toe draaien.

Onmiddellijk opeten!


Ik vond in PLAZA dat deze zomerse bubbels:
Crémant d’Alsace of de Bourgogne,
die ik kocht in de supermarkt,
perfect samengaan met garnalenspies & couscous uit de Marokkaanse keuken
of taboulé uit het verrassingsmenu van landgoed Den Oker
.

, ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.