Groep 1 was op roefel in Aalst (waarover een artikel in Het Nieuwsblad) nog geen 5 minuten binnen & mijn hart stond al stil. Een jongen ging met het kaasmes (om de watermeloen door te snijden), dat op de toog in het trefcentrum lag & in een papier zat, waarop stond: “Pas geslepen”, over de palm van zijn hand.
Daar watermeloen € 8 per stuk kost, moest ik (daar mijn geld op was) op roefel voor fruitsla, 1/3 per groep gebruiken.
Benodigdheden voor 20 personen:
- 4 perssinaasappelen
- druiven
- 2 appelsoorten of Doyenné de comice=peer
- 3 nectarines
- 6 bananen
- 2 sinaasappelen
- 1 watermeloen
- Ik had rode besjes voor de 3 groepen voorzien, maar groep 1 heeft zonder dat ik het gezien heb, de ganse pot gebruikt.
Werkwijze :
- Pers de sinaasappels uit en giet het sap in een emmer.
- Snijd de druiven in 2.
- Schil de appel, peer,nectarine. Snijd in stukjes.
- Pel de banaan en snijd in schijfjes.
- Roer het fruit door het sap zodat het niet bruin wordt. Strooi er suiker of Canderel over en meng alles goed door elkaar.