Fruitsalade


Groep 1 was op roefel in Aalst (waarover een artikel in Het Nieuwsblad) nog geen 5 minuten binnen & mijn hart stond al stil. Een jongen ging met het kaasmes (om de watermeloen door te snijden), dat op de toog in het trefcentrum lag & in een papier zat, waarop stond: “Pas geslepen”, over de palm van zijn hand.

Daar watermeloen € 8 per stuk kost, moest ik (daar mijn geld op was) op roefel voor fruitsla, 1/3 per groep gebruiken.

Benodigdheden voor 20 personen:

  • 4 perssinaasappelen
  • druiven
  • 2 appelsoorten of Doyenné de comice=peer
  • 3 nectarines
  • 6 bananen
  • 2 sinaasappelen
  • 1 watermeloen
  • Ik had rode besjes voor de 3 groepen voorzien, maar groep 1 heeft zonder dat ik het gezien heb, de ganse pot gebruikt.

Werkwijze :

  1. Pers de sinaasappels uit en giet het sap in een emmer.
  2. Snijd de druiven in 2.
  3. Schil de appel, peer,nectarine. Snijd in stukjes.
  4. Pel de banaan en snijd in schijfjes.
  5. Roer het fruit door het sap zodat het niet bruin wordt. Strooi er suiker of Canderel over en meng alles goed door elkaar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.