Categorie: Moeilijk

  • kriekentaart of forêt noire

    kriekentaart of forêt noire

    Tip van Peter Goossens: 100 x oefenen voor Swarzwalder Kirschentorte, die ik in de Smaak special nr. 7 (Grootmoeders keuken streekgerechten) vond! Ze bestaat uit chocoladebiscuit met daarop een laagje kersenpuree (in de diepvries opgesteven). Daarop een laagje chocolademousse & overgoten met chocoladesaus of Zwarte woudtaart, die R .V. R. (docent Hotel- & bakkerijschool Gent), […]

  • Vis-& zalmmousse

    Ik vond visfumet & boter in de saus, die belangrijk is bij quenelles de brochet. Toen ik Peter Goossens hoorde zeggen: “Dit is echt niet gemakkelijk”, ging er een belletje rinkelen… Ik zie die snoekballetjes in bleu-blanc-rouge blikken van bij Albert Heijn in Axel, die mijn ma altijd in voorraad had op het schap in de kelder, nog voor mijn […]

  • Vietnamese nems “amora”

    Vietnamese nems “amora”

    Ik vond varkensrolletjes met finettes in filodeeg in het boekenmagazine van Lannoo en heb een Vietnamees feestrecept: lenterolletjes op Indonesische wijze (dat ik kreeg op het Salon van de gastronomie in Brugge) één keer als aperitiefhapje geserveerd, maar ik kon mij niet meer herinneren hoe ik Chinese loempia klaarstoomde…

  • Amandeltaart

    Amandeltaart

    Bij lieveheersbeestjes in knutselen voor kinderen nr. 19 staat: “roer alle ingrediënten voor quatre quart = 4/4 cake door elkaar”! Ik geef de correcte werkwijze. Tip van Peter Goossens: Je hebt een hele week om te oefenen!