De werkwijze voor theekoeken met aardbeienjam is veel eenvoudiger & kindvriendelijker dan de procedure voor spiegelkoeken uit Smaak magazine.
Ingrediënten voor 24 personen
- 750 g bloem
- 375 g boter of Benecol bakken & smeren
- 375 g suiker
- 3 (Columbus) ei
- snuifje zout
- 30 gram vanillesuiker
Ik vond deze werkwijze voor spiegelkoekjesdeeg met jam in PLAZA.
Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
1 Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
2 Voeg (vanille)suiker, zout en ei toe.
3 Kneed het deeg goed.
4 Duw een bol deeg lichtjes plat.
5 Vet een bakplaat in.
6 Steek 2 cirkels van 10 cm doorsnede uit. Steek uit een cirkel een kleinere opening uit van 8 cm.
7 Bak ze 15 minuten in een warme luchtoven op 160°C.
8 Laat ze afkoelen op een rooster.
9 Suiker de ring na het bakken af. Plaats deze op de cirkel van 10 cm. Vul de binnenzijde van de ring met aardbeienjam.
Wilma op franse theevisite uit Hanna-Barbera’s vertel-en kleurboek “Een dagje bij de flinstones”