kabeljauwhaasje in de oven op een bedje van spinazie.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- dik stuk kabeljauw
paneermeel
- 25o g verse spinazie
spek / boter - 3 teentjes knoflook
- 600 g aardappelen
- 90 ml Halfvolle melk
- zout
- muskaatnoot
- peper
- 1 eierdooier
- 90 gram boter
Werkwijze:
Schil & kook aardappelen:
- Vul een kookpot met water.
- Doe er een koffielepel zout in.
- Breng het water aan de kook.
- Leg de aardappelen in het kokend water.Zet een deksel op de kookpot.Kook de aardappelen 20 minuten.
- Zet een vergiet in de gootsteen. Giet ze af en laat even afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C
aardappelpuree:
Meet de melk af. Weeg de boter af. - Splits de eieren Breng de melk aan de kook.
- Giet de aardappelen in de passe-vite.
- Zet de passe-vite bovenop de kookpot. Draai de aardappelen door de passe-vite.
- Meng ze met de kokende melk, boter en eierdooiers.
- Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt.
- Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.
- Snijd het kabeljauwhaasje in 3
- Kruid met peper, zout & viskruiden.
- Laat een klontje boter bruinen & bak de vis aan.
- Opnieuw kruiden met peper, zout & viskruiden.
- Andere kant toeschroeien.
- Pel & versnipper 3 uien
- Pel 3 teentjes knoflook.
- Haal de groene kiem eruit.
- Snipper fijn.
- Weeg 105 g boter af.
- Laat 105 g boter smelten op stand 7.
- Fruit er de fijngesnipperde uien
- + 3 teentjes knoflook & spek (laat bakken) in.
- Doe er 25o g verse spinazie bij.
Ovenschotel:
- Spinazie
- vis
- puree
- paneermeel
Plaats 15 minuten in een oven van 180°C.