Vis met spinaziestoemp


kabeljauwhaasje in de oven op een bedje van spinazie.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • dik stuk kabeljauw
    paneermeel
  • 25o g verse spinazie
    spek / boter
  • 3 teentjes knoflook

 

  • 600 g  aardappelen
  • 90 ml Halfvolle melk
  • zout
  • muskaatnoot
  • peper
  • 1 eierdooier
  • 90 gram boter

Werkwijze:

Schil & kook aardappelen:

  1. Vul een kookpot met water.
  2. Doe er een koffielepel zout in.
  3. Breng het water aan de kook.
  4. Leg de aardappelen in het kokend water.Zet een deksel op de kookpot.Kook de aardappelen 20 minuten.
  5. Zet een vergiet in de gootsteen. Giet ze af en laat even afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C
    aardappelpuree:

    Meet de melk af. Weeg de boter af.
  7. Splits de eieren Breng de melk aan de kook.
  8. Giet de aardappelen in de passe-vite.
  9. Zet de passe-vite bovenop de kookpot. Draai de aardappelen door de passe-vite.
  10. Meng ze met de kokende melk, boter en eierdooiers.
  11. Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt.
  12. Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.
  1. Snijd het kabeljauwhaasje in 3
  2. Kruid met peper, zout & viskruiden.
  3. Laat een klontje boter bruinen & bak de vis aan.
  4. Opnieuw kruiden met peper, zout & viskruiden.
  5. Andere kant toeschroeien.
  6. Pel & versnipper 3  uien
  7. Pel 3 teentjes knoflook.
  8. Haal de groene kiem eruit.
  9. Snipper fijn.
  10. Weeg 105 g boter af.
  11. Laat 105 g boter smelten op stand 7.
  12. Fruit er de fijngesnipperde uien
  13. + 3 teentjes knoflook & spek (laat bakken) in.
  14. Doe er 25o g verse spinazie bij.

Ovenschotel:

  1. Spinazie
  2. vis
  3. puree
  4. paneermeel

Plaats 15 minuten in een oven van 180°C.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.