In DE MEESTERBAKKER & de bond van 9.10.2009 staat: “meng alle ingrediënten met gesmolten boter”. Voor bananenbrood, gezien in Geronimo Stilton magazine, mag je de boter niet smelten. Wereldcake of bananencake wordt in stappen bereid!
Dit heb je nodig:
* 3 overrijpe bananen
* 250 g zelfrijzende bloem
* 1 spl bakpoeder (bicarbonaat of baking soda)
* 1 ei
* 125 g kristalsuiker
* 125 g zachte boter (niet gesmolten!)
* 100 g Piet Piraat-rozijntjes/nootjes
Werkwijze:
1. Bananen prakken.
2. Boter met suiker roeren met een garde.
3. 1 ei + 250 g zelfrijzende bloem + bicarbonaat aan de banaan toevoegen.
4. Boter-suikermengsel toevoegen
5. Rozijntjes & gebroken nootjes onderroeren.
6. Mengsel in een ingevette rechthoekige bakvorm gieten
7. 1 uur bakken op 180°C (heteluchtoven 160°C)