Appelcake


Oma’s diabeetcake met appelen of koekjes met appel (gezien in Het Vos en Haas koekboek).



Dit heb je nodig:

  • 250 gram malse boter
  • 250 gram suiker of 25 g canderel (16,5  eetlepels)
  • 10 g vanillesuiker  of canderel vanilla bij diabetes
  • 6 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 4 appels

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er de eieren en de bloem bij. Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
4 Vet een tulbandvorm in. Schud er bloem in.
5 Doe de helft van het deeg in de vorm.
6 Leg een laag appelschijfjes. Bedek met deeg & leg nog een laag appelschijfjes. Bedek met deeg.
7 Bak 1 uur op 160°C.

8 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de appelcake.
Laat de tulband van alibaba afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.