spekpannenkoeken


Ik vond lichte pannenkoeken “zonder ei” met fruit & honing uit Vegetaranean. Culinair, vegetarisch, Italiaans. Ik gaf in google het trefwoord “pannenkoekendeeg met cognac” in & kreeg een link met Westmalse pannenkoeken met Westmalle Tripel. Ik haalde Dr. Oetker Pannenkoeken-Mix uit de vooraadkast & vond appelpannekoeken op de verpakking. Ik zocht in Menu, Spectrum encyclopedie & vond pannenkoek met appelen. Hierdoor kwam ik op het idee om, voor mijn cognacmenu & augustijnmenu, Ganda-pannenkoeken te bereiden met spekreepjes, cognac en appels toe te voegen.

Maak deeg met de Quick shaker van Tupperware
Dit heb je nodig voor 6 à 8 pannenkoeken

1 deksel melk + 1 deksel water of 2 deksels Augustijn
2 deksels vloeiende bloem
2 eitjes
1/2 eetlepel olie of gesmolten boter
1 zakje vanillesuiker
150 g spekreepjes
1 eetlepel calvados
verder: 5 appelen: Cox Orange

Werkwijze
Eerst de vloeistoffen en dan de vaste stoffen toevoegen.
Vinger op het afsluitdeksel houden en krachtig schudden.
Meng de spekreepjes onder het deeg.

Deeg voor flenjes
200 g bloem

mengen met 4-5 eieren (wit voor de binding, geel voor de vettigheid)
Let op voor brokken!
Roer er  500 à 600 ml melk (niet in 1 keer) door met een klopper.
+ 65 g gesmolten boter
& 65 ml arachide-olie
(voor de smeuïgheid)
+ beetje zout

Hartige pannenkoeken, één van mijn eenvoudige voorgerechtjes met fruit:
Dit heb je nodig voor 8 hartige pannenkoeken zonder eieren:

  • 1 zakje pannenkoekenmix van Dr. Oetker
  • 4 en een halve dl melk of Augustijn
  • 100 g spekreepjes
    3 cox orange
    2 1/2 koffielepels calvados

Werkwijze:
Meet 4 en een halve dl melk af.
1 Doe de inhoud van het zakje pannekoekenmix van Dr. Oetker in een kom
2 Voeg langzaam en al roerend 4 en een halve dl melk toe.

Schil de appelen in het rond.
Snijd er dunne ringen van.
3 Verwarm de pannenkoekenpan op stand 9
Doe de spekreepjes in de pan.
Smelt een klontje boter of benecol bakken en smeren in de pan.
Laat de boter rondlopen in de pan

4 Doe 2 sauslepels deeg in de pannenkoekenpan.
Laat het deeg rondlopen in de pannenkoekenpan.
Leg enkele appelringen op het beslag.
Laat bruinen.
5 Maak met een pannenkoekenmes de pannenkoek los.
leg hem op een ingevet bord.
Vet de pannenkoekenpan in.
Bak de pannenkoek aan de andere kant goudbruin.
6 Leg de flensjes op een bord.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.