Ik vond lichte pappelpannenkoeken “zonder ei” met fruit & honing uit Vegetaranean. Culinair, vegetarisch, Italiaans. Ik gaf in google “pannenkoekendeeg met cognac” in & kreeg een link met pannenkoeken met Westmalle Tripel.
Ik combineer Westmalse appelpannenkoeken & het recept op het pak Dr. Oetker Pannenkoeken-Mix.
Maak deeg met de Quick shaker van Tupperware:
eerst de vloeistoffen en dan de vaste stoffen toevoegen.
Vinger op het afsluitdeksel houden en krachtig schudden.
Dit heb je nodig voor 6 à 8 pannenkoeken
- 1 deksel melk + 1 deksel water of 2 deksels Augustijn
- 2 deksels vloeiende bloem
- 2 eitjes
- 1/2 eetlepel olie of gesmolten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 klein glaasje calvados-1 eetlepel suiker- snuifje kaneelpoeder
- verder: 5 Cox Orange
Pannenkoekendeeg, één van mijn bakrecepten zonder eieren:
Dit heb je nodig voor 8 Bretoense pannenkoeken (zonder ei) met appel, cognac & kaneel:
- 1 zakje pannenkoekenmix van Dr. Oetker
- 4 en een halve dl melk of Augustijn
- 3 appelen
- 1 klein glaasje calvados-1 eetlepel suiker- snuifje kaneelpoeder
Werkwijze:
Meet 4 en een halve dl melk af.
1 Doe de inhoud van het zakje pannekoekenmix van Dr. Oetker in een kom
2 Voeg langzaam en al roerend 4 en een halve dl melk toe.
Schil de appelen Snijd er blokjes van.
laat ze weken in 1 klein glaasje calvados-1 eetlepel suiker- snuifje kaneelpoeder.
Voeg de geweekte appelen (met het vocht) vlak voor het bakken aan het deeg toe.
3 Verwarm de pannenkoekenpan op stand 9
Smelt een klontje boter of benecol bakken en smeren in de pan.
Laat de boter rondlopen in de pan
4 Doe 2 sauslepels deeg in de pannenkoekenpan.
Laat het deeg rondlopen in de pannenkoekenpan.
Laat bruinen.
5 Steek een pannenkoekenmes onder de pannenkoek.
Draai de (tamelijk dikke) pannenkoek om.
Bak de pannenkoek aan de andere kant goudbruin.
6 Leg de flensjes op een bord.