Hartige wafeltjes


Wafelhartjes van pannenkoekendeeg zonder eieren & met Ganda ham.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 g pannenkoekenmix Dr. Oetker (1 zakje)
  • 2 sneden Ganda ham
  • 225 ml room
  • muskaatnoot
  • peper/zout
  • rozijnen
  • 1 blikje maïs
  • boter

Werkwijze

  1. Laat de rozijnen 1 uur weken in koud water. Laat de maïs boven de gootsteen in een zeef uitlekken.
  2. Klop de room half op en doe er de pannekoekenmix bij. Voeg de fijngesneden ganda ham aan het mengsel toe. Kruid met muskaatnoot, peper en zout.
  3. Laat de rozijnen boven de gootsteen in een zeef uitlekken en roer onder het mengsel. ROER GOED OM! Doe de uitgelekte maïs erbij. Laat het deeg 1 uur rusten.
  4. Vet een hartjeswafelijzer (van Nova) lichtjes in.
    Doe een beetje deeg in het wafelijzer. Laat bakken.
    Het wafelijzer omdraaien en de andere kant bakken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.