Door amaretti in magazine van 4 oktober 2008/026 probeerde ik amandelkoekjes “zonder ei” uit ETEN IN ITALIË. Zo’n slap mengsel tot een saucisse rollen, zoals Carluccio beschrijft, is mij niet gelukt…
Eentje was bij het ontvormen niet genoeg afgekoeld, en is verongelukt.
En dat heb ik lekker zelf naar binnen gewerkt!
Dit heb je nodig voor 13 stuks
- 90 g bloemsuiker
- 62,5 g amandelen
- 1 eiwit
- 11 g kristalsuiker
Werkwijze:
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160° Celsius.
- Splits het ei.
- Maal de amandelen met de keukenmachine
- Meng de bloemsuiker, het eiwit & de gemalen amandelen.
- Vet 13 putjes van een flexipan vorm in.
- Vul de putjes met 1 koffielepel mengsel.
- Bestrooi met kristalsuiker
- Bak 15 minuten.
- Laat ze in de vorm koud worden!
- Bewaar in een gesloten doos.