Spinaziestoemp met tongfilet


Puree, spinazie, tongfilets in wijnsaus met asperges
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 kg asperge
  • 2,5 sjalot
  • 3 dl + 1 eetlepel droge witte wijn
  • 1/2 spl + 50 g boter
  • 2,5 dl room 20%
  • cayennepeper
  • 6 g zout
  • peterselie
  • maïzenaexpress
  • 2 spl citroensap
  • 100 g garnalen
  • 500 g gekuiste tong (netto) of verse pangasiusfilet 

Werkwijze

Rol de tongfilets op. Steek er een tandenstokertje door. Plaats in de koelkast
Asperges in aspergekoker:

Neem de korf uit de aspergekoker. Maak de asperges schoon met een dunschiller. Doe het afval in de aspergekoker. Breek de verharde uiteinden af. Plaats de asperges in de uitneembare korf.
Zet het afval onder water. Breng aan de kook.

Vul een pan met water tot de kookpot voor de saus erin kan dobberen. Breng het water aan de kook.

Saus

  1. Pel de sjalot.
    Snijd elke sjalot in 6 stukken.
    Laat ze uitzweten in een halve eetlepel boter.
    Voeg de wijn toe.
    Laat dit 10 minuten sudderen tot de wijn voor de helft ingekookt is.
  2. Meet 60 ml kookvocht van de vis of uit de aspergekoker af.
  3. Voeg 60 ml kookvocht van de vis of asperges toe.Laat inkoken.
  4. Voeg 250 ml room toe en laat eventjes doorkoken. Giet dit door een zeef.
  5. Kruiden met cayennepeper & 1 koffielepel zout. Binden met maïzenaexpress.
  6. Werk de saus op met 50 g boter. Breng de saus op smaak met 2 eetlepels citroensap.

De saus mag zeker niet zuur zijn!
Laat de saus niet meer koken!
Houd warm op bain -marie

  1. Giet het afval door een Zeef. Van Het kookvocht op.
  2. Vul de aspergekoker met 1 l kookvocht. Plaats de korf met asperges erin. Laat 15 minuten koken

Dien op in buffetvorm met Tongfilets

Smelt een klont boter in de pan.
Leg de tongfilets erin.
Voeg droge witte wijn toe.
Zet een deksel op de pan.
Laat ze gaar worden.

Dit heb je nodig voor aardappelpuree, ook zonder melk & eieren voor 12 diabetes type II & mensen die een vermageringsdieet volgen:
600 g aardappelen
90 ml Halfvolle melk
zout/muskaatnoot /peper
1 eierdooier -90 gram boter


Werkwijze :

Gekookte aardappelen
Schil de aardappelen
Snijd ze in 4 stukken. Spoel ze
Vul een kookpot met water.
Doe er een koffielepel zout in.
Breng het water aan de kook.
Leg de aardappelen in het kokend water. Zet een deksel op de kookpot.Kook de aardappelen 20 minuten.
Zet een vergiet in de gootsteen. Giet de aardappelen in het vergiet.
Laat ze goed uitdampen.
Meet de melk af. Weeg de boter af.
Splits de eieren
Breng de melk aan de kook.

Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de aardappelen in de passe-vite.
Zet de passe-vite bovenop de kookpot.
Draai de aardappelen door de passe-vite.
Meng ze met de kokende melk,
boter
en eierdooiers.
Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt.
Breng op smaak met zout, peper en muskaatnoot.

Spinaziestoemp 4p in geronimo
Dit heb je nodig:

aardappelpuree voor 3 personen
3 fijngesnipperde uien gestoofd in 105 g boter of olijfolie
25o g verse spinazie – 3 teentjes knoflook


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.