Superlekkere bouillonsoep


Ik gaf op kamp de kliekjes van deze “Bundervoetsoep” met groenten of heerlijke vermicellisoep, met lentegroenten uit de moestuin van Johan, als vijfde maaltijd voor de leiding.

uit mijn kampkookboek:
Ingrediënten voor 80 personen (18 kcal/100 ml)

  • 1 pak groene selderij zonder blaadjes
  • 10 prei met cutter in ringen gesneden
  • 2 kg wortelen met cutter in brokjes gesneden
  • 2,5 kg met cutter fijngesnipperde uien
  • 3 l PASSATA FOOD elvea = gezeefde tomaten
  • 3 soeplepels zout
  • peper
  • 250 g boter
  • 34 blokjes Knorr Finesse bouillon groenten of tuinkruiden of Mediterraan
  • 17 l water
  • 250 g vermicelles (867,5 kcal) of tapioca

Werkwijze

  1. Smelt boter in een ketel van 50 l.
  2. Laat hierin de ui glazig worden.
  3. Voeg de groenten toe.
  4. Omroeren met een houten lepel.
  5. Het water en de bouillonblokjes toevoegen.
  6. Kruiden met peper en zout.
  7. Een deksel op de pot zetten en een 1/2 uur laten sudderen.
  8. Voeg de vermicelli toe. Kijk op de verpakking hoe lang de vermicelli moet koken

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.