Ik gaf op kamp de kliekjes van deze “Bundervoetsoep” met groenten of heerlijke vermicellisoep, met lentegroenten uit de moestuin van Johan, als vijfde maaltijd voor de leiding.
uit mijn kampkookboek:
Ingrediënten voor 80 personen (18 kcal/100 ml)
- 1 pak groene selderij zonder blaadjes
- 10 prei met cutter in ringen gesneden
- 2 kg wortelen met cutter in brokjes gesneden
- 2,5 kg met cutter fijngesnipperde uien
- 3 l PASSATA FOOD elvea = gezeefde tomaten
- 3 soeplepels zout
- peper
- 250 g boter
- 34 blokjes Knorr Finesse bouillon groenten of tuinkruiden of Mediterraan
- 17 l water
- 250 g vermicelles (867,5 kcal) of tapioca
Werkwijze
- Smelt boter in een ketel van 50 l.
- Laat hierin de ui glazig worden.
- Voeg de groenten toe.
- Omroeren met een houten lepel.
- Het water en de bouillonblokjes toevoegen.
- Kruiden met peper en zout.
- Een deksel op de pot zetten en een 1/2 uur laten sudderen.
- Voeg de vermicelli toe. Kijk op de verpakking hoe lang de vermicelli moet koken