Zalm op Schotse wijze


Ik was aan het grasduinen in mijn archieven…vond dit eenvoudig recept uit de kookdemonstraties op het salon van de gastronomie in Brugge in 1984, en de herinneringen aan de kookles van 10 jaar geleden kwamen boven.


Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 880  à  1 kg Atlantische zalmfilet met vel
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 1 halve selder
  • 1/2 l water+1 visbouillonblokje
    • 50 g boter
    • 50 g bloem
    • 100? – 250 ml room
    • peterselie
    • peper & zout
      Mc Cain my puree  Werkwijze:

      1. Maak de wortel schoon & snijd fijn.
      2. Pel de ui en snipper fijn.
      3. Maak de prei schoonen snijd fijn.
      4. Was de selder en snijd fijn.
      5. Kook de groenten gaar en houd warm.

      Breng het water met  het visbouillonblokje aan de kook.

      Pocheer de zalm.

      Bereid de aardappelpuree in de magnetron
      Saus:

      Smelt de boter.
      Voeg de bloem toe en meng goed door elkaar.
      Voeg het kookvocht van de zalm toe en roer tot een gladde saus.
      Roer er voorzichtig de room onder.

      Breng op smaak met peper en zout.

      Opdienen: Verwarm de borden voor!
      Hak de peterselie fijn.

      Leg de zalmfilets op de borden.
      Strooi er de gare groenten over.
      Overgiet met saus.
      Versier met peterselie


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.