Parfait van banaan


Exclusieve orange glacé bracht mij op het idee om gele citroenachtige & puddinkjes in allerlei kleuren te bereiden en aardbeienmousse met coulis.

 
banaan-sinaasappelbavarois voor 12 p

  • zestes van schil van 6 appelsienen
  • gemalen pistachenootjes

Werkwijze:

Schil de appelsien met een dunschiller. Snijd de schillen in kleine stukjes. Vul een kleine kookpot met wat water. Doe een beetje zout in het water. Laat de schillen koken tot het water geel ziet. Leg ze in een vergiet. Spoel de schillen onder stromend water tot wanneer de zoutsmaak verdwenen is. Dep ze droog.

Benodigdheden:

  • 5 eierdooiers
  • 150g suiker (€ 1,10/kg)
  • 5 eiwitten
  • 150g suiker

Splits de eieren

De dooiers met 150 suiker schuimig roeren.

Zestes van appelsien toevoegen

Suikerwater
Ingrediënten

150 ml water
150 gram suiker
gelatine

Werkwijze
Week de gelatine
1 Meet het water af Giet het in een kookpot.
2 Weeg de suiker af. Giet de suiker bij het water.
3 Breng het water samen met de suiker 1 minuut aan de kook in een kookpot. Roer met een houten lepel tot de suiker opgelost is. Neem de kookpot van het fornuis. Voeg de uitgeknepen gelatine toe Laat het suikerwater afkoelen.

Klop de 5 eiwitten stijf.
Voeg het suikerwater toe.
Koud kloppen

bananenbavarois

3 bananen
4 eetlepels citroensap
250 ml dubbele slagroom

Werkwijze
Plet met een vork:
3 bananen
+ 4 eetlepels citroensap in een bord

Klop 250 ml dubbele slagroom half op & Meng met de banaan.
Meng het bananen- slagroommengsel & de meringue met luchtige bewegingen door het dooierbeslag.
Voeg een beetje kirsch toe
Plaats in de koelkast.

Pel de 6 appelsienen “A vif “ (zie De basis)


Aardbeiencoulis voor 12 personen:
( gezien in lekker van bij ons op vitaya)

Werwijze
Mix 2 x 500 g aardbeien met 2 x 34 eetlepels canderel = 2 x 26 g + het sap van 2 x 1 citroen

Pel de pistachenootjes & maal zeer fijn met de keukenrobot.
Giet de amandelschilfers op een bakblaat.
Rooster de amandelschilfers onder de grill. Blijf erbij!

Opdienen
1 coulis van aardbeien
2 bananenmengsel
in koelkast plaatsen
Bol roomijs op het bananenmengsel
2 partjes appelsien pp erbovenop
Versieren met gemalen pistaches & gecaramelliseerde amandelschilfers


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.