HomeSoort maaltijd Nagerecht en ijs Tiramisutaart met boudoir

Tiramisutaart met boudoir

Posted in : Nagerecht en ijs on by : Greet Tags:

Ik maakte op kolk 2006 met de kinderen tiramisu met speculaas
als vijfde maaltijd.

 

Ik doorbreek de Toscaanse traditie met het recept voor speculaastiramisu uit chefkids!

Ingrediënten voor 10 personen

  • 200 gram boudoirkoekjes of (glutenvrije) savoiardi of speculaas
  • 500 gram mascarpone
  • 125 ml sterke koffie
  • 4 eierdooiers
  • 2 eiwitten
  • 100 gram bloemsuiker
  • 4 eetlepels amaretto Di Saronno
  • 3 eetlepels cacaopoeder (ijzerbom)

Werkwijze

  1. Maak sterke koffie. Gebruik 1 maatje koffie per kopje water.
  2. Splits de eieren. (OPGELET! Zet 2 eiwitten opzij!)
  3. Klop met de mixer de eierdooiers, de suiker en de amaretto tot een luchtig beslag. (Het mengsel moet bleek zien.)
  4. Doe de mascarpone erbij. Mix nog eens goed.
  5. Klop met de mixer de eiwitten stijf. (Tot je de maatbeker kan omdraaien.)Schep met een houten lepel het eiwit door het mengsel.Tik niet op de rand van de kom wanneer je eiwit omschept! Anders klop je de lucht uit het wit van het ei.
  6. Vul een beker tot aan de rand met koffie. Haal de koekjes door de koffie. OPGELET! Hier moet je vlug zijn!
    Leg ze op de bodem van de kom.Leg hierop een laag créme.
  7. Bedek met een laag met koffie doordrenkte koekjes en crème.
  8. Bedek met nog een laag met koffie doordrenkte koekjes en nog een laag crème.
  9. Zet de tiramisu 2 tot 4 uren in de koelkast.
  10. Strooi er vlak voor het opdienen cacaopoeder over met een zeef.Geef er een glaasje grappa bij.Een stap-voor-stap recept   voor lange vingers in een jasje van glutenvrije tiramisu, zoals in de wakkere muis:Doe de koffie in een kom.
    Doop de lange vingers heel even de koffie en leg ze op een schotel.
    Leg een eerste laag. De tweede laag leg je dwars op de tweede.
    De derde in dezelfde richting als de eerste.
    Bedek de gestapelde koekjes aan alle zijden met tiramisu.
    Strooi op alle zijden nesquick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.