Toen ik in ijsdromen van PHILIPS Delizia op zoek was naar bananenijs vond ik stap-voor-stap aardbeienparfait uit KOKEN = wetenschap en kwam op het idee voor banaanijs.
Dit heb je nodig
- 400 g aardbeien
- 180 g suiker
- 200 ml slagroom
- 450 ml melk
- 2 eierdooiers
- 2 eetlepels citroensap
of
2 flesjes chiquita just fruit in a bottle
220 g suiker
200 ml slagroom
1/2 l melk
Werkwijze:
Meng de smoothie (het fruit) met de suiker, de slagroom & de melk.
Giet in een doos of vul vormpjes voor ijslolly’s of Disney ijsblokjesvormpjes
Plaats in de diepvries of draai het ijs in een ijsbereider
of Plet met een vork: 3 bananen + 4 eetlepels citroensap in een bord
- 220 g suiker
- 200 ml slagroom
- 1/2 l melk
Werkwijze heerlijk bananenijs Piet:
Splits 5 eieren (tik à la grand mère)
5 eierdooiers opkloppen met 100 g suiker
4 dl melk + 1 dl room opkoken
+ 300 g banaan in schijfjes.
Al de banaan gaar is: mixen
De warme bananenmelk op de eidooiers gieten
Laten afkoelen & in de de koelkast plaatsen tot ijskoud.
In de ijsmachine draaien = het beste ijsje!
of
1/2 kg aardbeien of 2 flesjes chiquita just fruit in a bottle
300 ml suikerwater (zie verder)
50 ml slagroom
sap van 1/2 citroen
Werkwijze :
Maak suikersiroop: laat 1/2 l water+ 1/2 kg suiker + 1/2 vanillestok + sap van 1/2 appelsien + het sap van 1/2 citroen 10 minuten zwaar doorkoken.
Meng het fruit met de siroop. Voeg de slagroom toe. Plaats in de diepvries.