Op de cursus low budgetkoken bereidde ik het deeg voor de taartbodem met melk i.p.v. plattekaas.
ingrediënten
- 75 à 125 g suiker
- 1 l (hoeve)melk
- 100 à 125 g dessertrijst (ronde of kortkorrelig)
- 20 g vanillesuiker
- 4 eierdooiers
- verder: boter om de pan in te vetten
Voor het deeg: - 125 gram boter
- 150 gram bloem
- 100 ml melk
- 2 gram zout
- 10 g suiker
Werkwijze
1 voor het deeg:
Kneed (met de hand) alle ingrediënten voor het deeg samen. Laat 1/2 uur rusten in de diepvries.
2 rijstpap
- Vet een (creuset) pan met dikke bodem in
- Doe de rijst in de melk.
- Breng aan de kook. Roer af en toe.
- Laat 30′ op een zacht vuurtje garen.
- Voeg de (vanille)suiker toe.
- Laat afkoelen.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170°C
- Splits de eieren.
- Meng de eierdooiers er met een vork één na één door.
Vet een ronde springvorm van maître patissier in.
Bestuif een deegrol en een plank met bloem.
Rol het deeg uit, tot het in de vorm past.
Leg het deeg in de vorm. Vul de vorm met rijstpudding
en bak 30 minuten. Keer een diep bord om op tafel. Zet de bakvorm op het bord en ontvorm.