Scheepjes van deeg voor koekjes met boter.
Zanddeeg voor 8 mini fruittaartjes
- 500 g zelfrijzende bloem
- 200 g (bloem)suiker
- 250 g boter
- 1 eierdooier
- 2 eieren
- 100 g mix voor pasteibakkersroom van Aveve
- 330 ml melk
- 1 aardbei pp of druiven
- Afdekgelei
- Slagroom
Werkwijze
Het vetdeeg:
- Weeg de boter en de suiker af.
- Kneed met de hand een homogeen deeg van de boter, de suiker en het ei.
- Voeg het bakmeel toe.
Kneed het deeg goed tot de bloem volledig is opgenomen. - Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat een half uur rusten in de koelkast.
De taartbodempjes
- De oven voorverwarmen op 160°C.
- Vet scheepjesvormpjes of kleine gekartelde vormpjes in en bebloem.
- Bekleed de (Tefal) bakvormpjes met het deeg.
- Roer de melk en de mix tot een glad beslag.
Laat de pasteibakkersroom even opstijven - Bedek het koekjesdeeg met een laag pasteibakkersroom
Zet ze op een bakplaat.
Bak 25 minuten in een warmeluchtoven op 160°C. - Ontvorm. Laat afkoelen op een rooster
- Snijd de druiven of de aardbeien in 2.
- Schik het fruit op de schuitjes.
- Werk af met afdekgelei en garneer met slagroom