HomeSoort maaltijd Saus Coquilles Saint-Jacques

Coquilles Saint-Jacques

Posted in : Saus, Valentijn on by : Greet Tags:

Het schoot mij te binnen dat de bechamel veel gelijkenis vertoont met deze die ik bereid.

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • St. jacobsvruchten (goed spoelen!)
  • 8 dl koude melk
  • 100 gram boter
  • 100 gram  bloem
  • 13,3 g = 2,5 koffielepels zout
  • 4 dl water
  • 2 koffielepels PH groentenbouillon
  • 6 koffielepelels parmezaan
  • sap van 1 citroen
  • 200 ml room
  • chapelure
  • kerrie (aphrodisiacum)

Werkwijze

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C.
  2. Bechamelsaus:
  3. Weeg de boter en de bloem af. Pers  een citroen uit.
  4. Werkwijze: 
  5. 1 Smelt de boter in een pan.
  6. 2 Doe er de bloem bij en roer tot dit gaat borrelen.
  7. 3 Voeg de melk toe. Tijdens het warmen wordt de saus dikker. Blijf roeren zodat er geen klontjes komen. Laat 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur.
  8. 4 Breng de saus op smaak met het citroensap & 2 afgestreken koffielepels zout. Roer er de kaas en de room door.
  9. Kruid de coquilles en leg ze eventjes in de saus. (De coquilles geven hun sap af)
  10. Doe de champignons erbij.
  11. Vul de sint- jacobsschelpen.
  12. Strooi er chapelure op.
  13. Plaats 10 minuten in de oven en op het laatste eventjes onder de grill.

Gebakken coquilles uit KOMEN ETEN KIDS, tagliatelle & currysaus + appeltjes (28/5/2011)

  1. roux van 25 g gesmolten boter + 25 g bloem, aanstoven
  2. + 2 dl witte wijn
  3. + 2 dl water + goeie eetlepel PH visfumet
  4. + 2 dl room
  5. + curry/p/z
  6. opzij zetten
  7. verse coquilles (niet uit de diepvries (uitlekken op keukenrol))
  8. (tefal)pan aanpassen aan aantal coquilles
  9. kleine pan zeer heet maken
  10. coquilles +p/z
  11. tagliatelle koken
  12. appel + schil (kleur & smaak)
  13. tomaat geconcasseerd
  14. niet teveel olijflie in pan moet roken (zeer heet)
  15. coquilles 1,5 à 2′ langs elke kant bakken
  16. pasta afgieten
  17. saus onder pasta mengen
  18. appel erover, tomaat erover
  19. (gebakken) pijnboompitten
  20. bieslooksprietjes als versiering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.