Het schoot mij te binnen dat de bechamel veel gelijkenis vertoont met deze die ik bereid.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- St. jacobsvruchten (goed spoelen!)
- 8 dl koude melk
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 13,3 g = 2,5 koffielepels zout
- 4 dl water
- 2 koffielepels PH groentenbouillon
- 6 koffielepelels parmezaan
- sap van 1 citroen
- 200 ml room
- chapelure
- kerrie (aphrodisiacum)
Werkwijze
- Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C.
- Bechamelsaus:
- Weeg de boter en de bloem af. Pers een citroen uit.
- Werkwijze:
- 1 Smelt de boter in een pan.
- 2 Doe er de bloem bij en roer tot dit gaat borrelen.
- 3 Voeg de melk toe. Tijdens het warmen wordt de saus dikker. Blijf roeren zodat er geen klontjes komen. Laat 1 minuut doorkoken. Haal de pan van het vuur.
- 4 Breng de saus op smaak met het citroensap & 2 afgestreken koffielepels zout. Roer er de kaas en de room door.
- Kruid de coquilles en leg ze eventjes in de saus. (De coquilles geven hun sap af)
- Doe de champignons erbij.
- Vul de sint- jacobsschelpen.
- Strooi er chapelure op.
- Plaats 10 minuten in de oven en op het laatste eventjes onder de grill.
Gebakken coquilles uit KOMEN ETEN KIDS, tagliatelle & currysaus + appeltjes (28/5/2011)
- roux van 25 g gesmolten boter + 25 g bloem, aanstoven
- + 2 dl witte wijn
- + 2 dl water + goeie eetlepel PH visfumet
- + 2 dl room
- + curry/p/z
- opzij zetten
- verse coquilles (niet uit de diepvries (uitlekken op keukenrol))
- (tefal)pan aanpassen aan aantal coquilles
- kleine pan zeer heet maken
- coquilles +p/z
- tagliatelle koken
- appel + schil (kleur & smaak)
- tomaat geconcasseerd
- niet teveel olijflie in pan moet roken (zeer heet)
- coquilles 1,5 à 2′ langs elke kant bakken
- pasta afgieten
- saus onder pasta mengen
- appel erover, tomaat erover
- (gebakken) pijnboompitten
- bieslooksprietjes als versiering