Tip uit de Klasse voor ouders vakantiekalender: bak eens
pannenkoeken met ahorn siroop (gezien in Het Nieuwsblad) met mix voor pannenkoeken voor mikado met banketbakkersroom.
Ingrediënten voor 12 mikado met speculoospasta uit Smaak 49 van juni-september 2009 p 42
- 330 g pannenkoekenmix van aveve
- 4 eieren
- 1/2 l koud water
- opgeklopte kaas
- speculoos à tartiner
- bresilienne
Chocoladesaus
Dit heb je nodig:
- 150 -160 ml room
- ( 100 gram suiker)
- ( 50 gram boter)
- 150 – 200 gram fondantchocolade côte d’or
- Verder: ardo of verse frambozen
Werkwijze
1 Doe de pannekoekenmix in een kom en voeg geleidelijk water toe. Roer het mengsel tot een glad beslag.
2 Klop een voor een de eieren er doorheen.
3 Verwarm de pannenkoekenpan op stand 8. Smelt een klontje boter in de pan. Laat de boter rondlopen in de pan
4 Doe 2 sauslepels deeg in de pannenkoekenpan. Laat het deeg rondlopen in de pannenkoekenpan. Laat bruinen.
5 Steek een pannenkoekenmes onder de pannenkoek. Draai de pannenkoek om. Bak de pannenkoek aan de andere kant goudbruin.
6 Leg de flensjes op een bord.
- Smeer speculoos à tartiner op elke pannenkoek.
Leg er 1 eetlepel opgeklopte kaas op.
Bestrooi met brésilienne & rol ze op.
Werkwijze ganache:
Zet alles klaar.
Weeg de boter en de suiker af.
1 Breng in een pan de room met de suiker aan de kook.
2 Neem de pan van het vuur. Voeg stukjes boter en chocolade toe.
3 Roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
4 Doe met en koffielepel chocoladesaus op elke pannenkoek
Versier met frambozen.