Koekjes bij de koffie


De werkwijze voor theekoeken met aardbeienjam is veel eenvoudiger & kindvriendelijker dan de procedure voor spiegelkoeken uit Smaak magazine.

Ingrediënten voor 24 personen

  • 750 g bloem
  • 375 g boter of Benecol bakken & smeren
  • 375 g suiker
  • 3 (Columbus) ei
  • snuifje zout
  • 30 gram vanillesuiker

Ik vond deze werkwijze voor spiegelkoekjesdeeg met jam in PLAZA.
Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
1 Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
2 Voeg (vanille)suiker, zout en ei toe.
3 Kneed het deeg goed.
4 Duw een bol deeg lichtjes plat.
5 Vet een bakplaat in.
6 Steek 2 cirkels van 10 cm doorsnede uit. Steek uit een cirkel een kleinere opening uit van 8 cm.
7 Bak ze 15 minuten in een warme luchtoven op 160°C.
8 Laat ze afkoelen op een rooster.

9 Suiker de ring na het bakken af. Plaats deze op de cirkel van 10 cm. Vul de binnenzijde van de ring met aardbeienjam.

Wilma op franse theevisite uit Hanna-Barbera’s vertel-en kleurboek “Een dagje bij de flinstones”


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.