Benodigdheden:
- 1 bakblik van 25 cm diameter
- 1 eetlepel maizena
- 100ml melk of room
- 3 eetlepels poedersuiker
- 2 eieren
- 1 eetlepel gemalen amandelen
- 3 eetlepels rozijntjes
- (1 glaasje kirsch)
- 1 eetlepel grove kristalsuiker
- 4 appelen
- 2 x 260 g bladerdeeg
Werkwijze:
- 1 vel bladerdeeg in een beboterd bakblik leggen.
- Inprikken met een vork.
- Breng een beetje water aan op deze laag.
- Schil de appelen en snij ze in schijfjes.Leg de schijfjes dakpansgewijs op het deeg.
- De eieren loskloppen met de suiker, vanillesuiker, de room, de maïzena en de kirsch.
- Giet dit mengsel over de appeltjes.
- De rozijntjes en de gemalen amandelen op de appelen strooien.
- De taart bedekken met het tweede vel bladerdeeg.Goed aandrukkeneninwrijven met 1 losgeklopt eiHet deksel een paar keer inknippen.
Licht bestrooien met grove kristalsuiker.
- Afbakken in een oven van 200°C à 250 °C. (ong.35 min.)
- Verminder de temperatuur van de oven naar 150°C. (de bladerdeeg moet onderaan nog moet bakken, dit kan nog ongeveer 15 minuten duren of langer.)De taart proberen te ontvormen.
Opmerking: De graden alsook de duurtijd voor het bakken van een bladerdeegtaart kan zeer uiteenlopend zijn. Dit moet je ondervinden bij je eigen oven.