Vergeten groenten- & knolseldersoep op 6.11.2009.
Ingrediënten voor 8 personen (in mijn exemplaar voor 4 personen):
2 liter water
700 g knolselder of aardperen (geschild & in water + een beetje citroensap gelegd)
1 ui
1 aardappel
4 bouillonblokjes
25 gram boter
1 koffielepel zout/peper
nootmuskaat
Werkwijze
1 Weeg de boter af
2 Maak de knolselder, ui & de aardappel schoon.
3 Snijd de groenten fijn met een groentemes.
4 Smelt een klontje boter in een grote kookpot.
5 Voeg de gesneden knolselder, ui, aardappel en een beetje water toe. Roer om met een houten lepel. Zet een deksel op de pot. Laat een beetje stoven.
6 Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
7 Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pot.Laat een half uur koken.
8 Haal de pan van het fornuis. Mix de soep.
9 Giet de soep terug in de kookpot. Warm de soep lichtjes op.
10 Proef en breng (de aardperensoep met een beetje room ) op smaak met peper, zout & nootmuskaat.
Tip: Doe een beetje erwtjes in de aardperensoep of grijze garnalen, als versiering, in de soepkommetjes.
Schep er soep boven.