zanddeeg


Zandkoekjes “zonder ei” vond ik in de keuken van ons moeder. Ik bak ze op 160°C! Op 180°C verbrandt de suiker & zijn de koekjes gloeiend heet.

Dit heb je nodig voor 25 koekjes:

  • 50 g suiker
  • 100 g zachte boter
  • 150 g bloem


Werkwijze:

  1. Meng de ingrediënten met de hand en kneed tot een homogeen deeg.
  2. Rol het deeg tot een worst.
  3. Verpak ze in huishoudfolie en leg 1 nacht in de koelkast.
  4. ’s Anderendaags.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C
  6. Snijd  het deeg in plakken van 1 cm dik.
  7. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  8. Leg de koekjes erop.
  9. Bak de koekjes 15′.

Dit heb je nodig voor 5 koekjes:

  • 10 g bloemsuiker
  • 20 g zachte boter
  • 30 g bloem
  • verder: suiker-water

Werkwijze:

  1. Meng de ingrediënten met de hand
  2. en kneed tot een homogeen deeg.
  3. Was je handen!
  4. Rol het deeg tot een worst van 5 cm lang.
  5. Verpak ze in huishoudfolie
  6. en leg 15′ in de koelkast.
  7. Verwarm de heteluchtoven voor op 160°
  8. Giet suiker op een plank
  9. Maak de rol met een borsteltje nat met water
  10. Rol het deeg in de suiker, de uiteinden niet! Snijd  het deeg in plakken van 1 cm dik.
  11. Leg een vel bakpapier op een bakplaat!!!
  12. Leg de koekjes erop.
  13. Bak de koekjes 15′
  14. Haal ze van de bakplaat.
  15. Laat ze afkoelen op een rooster

Sableetjes met vetdeeg

Dit heb je nodig:

  • 250 g bloem
  • 175 g boter
  • 87.5 g suiker
  • 25 g losgeklopt eiwit
  • Water/Kristalsuiker

Werkwijze

  1. Maak een kruimelig deeg van de boter, suiker & bloem.
  2. Kneed het eiwit eronder.
  3. Vorm een rol.
  4. Laat de rol 15′ opstijven in de koelkast.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
  6. Giet suiker op een plankje.
  7. Maak de rol met een borsteltje nat met water.
  8. Rol het deeg in de suiker.
  9. Maak de andere kant van het deeg nat.
  10. Rol het deeg in de suiker.
  11. Leg bakpapier op een bakplaat.
  12. Snijd met een scherp mes schijfjes van 1 cm dik.
  13. Leg de schijfjes op de bakplaat.
  14. Bak 15′.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.