Witte chocolade-amaretto-ijs


Ik schilde 2 baby-ananassen voor 6 personen & sneed ze in flinterdunne plakken van 2 mm, die ik 1 nacht marineerde in een mengsel van 100 g suiker, 100ml water & 100 ml rum. Ik serveer carpaccio van ananas (op ketnet) bij amarettoparfait, die ik te vroeg uit de vriezer haalde en waarin ijskristallen zaten omdat ik witte chocolade amandelijsroom gewoon invroor.

Dit heb je nodig voor 16 personen:

  • 533 ml room
  • 1,6 l melk
  • 12 eierdooiers
  • 560 g fijne griessuiker
  • Het merg van 1,3 vanillestokken
    (4 koffielepels glucose)
  • 800g witte chocolade
  • 150 ml amaretto

Werkwijze:
1 Weeg de suiker af.
Meet de melk af. Giet ze in een grote kookpot van 10 l.
2 Snijd de vanillestok open.
Schraap het merg eruit en doe het bij de melk.
Leg de vanillestok in de melk.
Giet de suiker bij de melk.Breng de melk aan de kook. Roer niet!
Neem de kookpot van het fornuis. Laat 10 minuten trekken.
Neem de vanillestok eruit. Voeg de chocolade toe
3 Splits de eieren.
4 Klop de eierdooiers los met de amaretto tot een schuimig mengsel.
Voeg, van het vuur af, al kloppend aan de warme melk toe.
5  Zet de kookpot in koud water. Laat afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
Klop de room licht stijf.
Als het geheel afgekoeld is schep je de room met een houten lepel onder de massa.

  • Schakel de Philips Delizia Duo in en giet het mengsel in de koelkom.
  • Laat ongeveer 45 minuten draaien.

Giet het ijs in een doos met deksel.
Plaats in het invriesvak van de diepvries.
Bewaar in de diepvries. Laat 1 minuut op maximum vermogen in de magetron of 1/2 uur ontdooien alvorens te serveren!

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.