Ik experimenteerde met het recept voor smoutbollen uit Creatieve keuken & kwam uit bij Straube, die ik leerde kennen in de Enzianhüttte in Toblach en proefde op de Olanger Standlschmaus.
Ingrediënten
- 250 g platte kaas
- 1 koffielepel bakpoeder
- 100 g bloem
- 3 eigelen
- 1 mespunt zout
- 10 g vanillesuiker
Werkwijze:
Meng 250 g platte kaas, 1 koffielepel bakpoeder, 100 g bloem, 3 eigelen, 1 mespunt zout & 10 g vanillesuiker in een kom.
Klop 3 eiwitten stijf & schep onder het deeg met een houten lepel.
Laat met behulp van een garneerspuit deeg in frituurvet van 180°C glijden.
Draai de Straube na 1 minuut om, zodat de andere kant ook kan bakken.
Haal ze met een schuimspaan uit het vet & laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met bloemsuiker.
Eet onmiddellijk op met bessenjam.
Eén reactie op “Strauben”
Heerlijk eten in de Enzianhüttte!! Als klein kind al dol op oma’s strauben!