Strauben


Ik experimenteerde met het recept voor smoutbollen uit Creatieve keuken & kwam uit bij Straube, die ik leerde kennen in de Enzianhüttte in Toblach en proefde op de Olanger Standlschmaus.

Ingrediënten

  • 250 g platte kaas
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 100 g bloem
  • 3 eigelen
  • 1 mespunt zout
  • 10 g vanillesuiker

Werkwijze:

Meng 250 g platte kaas, 1 koffielepel bakpoeder, 100 g bloem, 3 eigelen, 1 mespunt zout & 10 g vanillesuiker in een kom.
Klop 3 eiwitten stijf & schep onder het deeg met een houten lepel.
Laat met behulp van een garneerspuit deeg in frituurvet van 180°C glijden.
Draai de Straube na 1 minuut om, zodat de andere kant ook kan bakken.
Haal ze met een schuimspaan uit het vet & laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met bloemsuiker.
Eet onmiddellijk op met bessenjam.


Eén reactie op “Strauben”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.