Deeg maken met een kenwood.
Dit heb je nodig voor 18x50g:
- 510 g EXTRA bloem
- 1 ei
- 42 g = 1 pakje verse gist
- 200 ml lauwe melk
- 110 gram gezouten boter
- 1 1/2 koffielepels zout = 7,5g
- voor de deegvulling: 180g suikerparels
Zo ga je te werk :
- Maak de verse gist vloeibaar met 100 ml melk.
- Doe de bloem in de kom.
- De vloeibare gist in de kom gieten.
- De rest van de melk, de eieren en de boter erbij doen
- Goed mengen.
- Voeg het zout toe.
- Goed kneden. Afdekken en 1/2 uur laten rusten
- Verdeel het deeg in porties van 50g. Het deeg doorslaan.
- Verdeel elke porties in 20 & 30g
- Kneed manueel 10g suikerparels in de 30g deeg.
- Draai bolletjes. Laat ze nog een beetje rusten
- Rol het bolletje deeg van 20g uit. Wikkel de deegbol van 30g in het uitgerold deeg. Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
- Maak 50 g deeg eivormig voor het lichaam.
- Bekje: vertikaal insnijden, openzetten met je vinger.
- Oogje: rozijn of suikerparel
- Voor de staart:
- Het deeg vertikaal insnijden.De ene helft over de andere slaan.
- Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork. Smeer met een borstel het deeg in met ei.
- Maak inkervingen met een schaar voor de schubben.
- Dek af (met een omgekeerde bakplaat)en laat nog een ½ uur rijzen.
- De warme lucht oven voorverwarmen op 200 graden.
- Bak de suikerbroodvisjes 12 minuten in de oven
- Laat ze afkoelen op een rooster.