Aprilvisjes van suikerbrood


Deeg maken met een kenwood.
Dit heb je nodig voor 18x50g:

  • 510 g EXTRA bloem
  • 1 ei
  • 42 g = 1 pakje verse gist
  • 200 ml lauwe melk
  • 110 gram gezouten boter
  • 1 1/2 koffielepels zout = 7,5g
  • voor de deegvulling: 180g suikerparels

Zo ga je te werk :

  1. Maak de verse gist vloeibaar met 100 ml melk.
  2. Doe de bloem in de kom.
  3. De vloeibare gist in de kom gieten.
  4. De rest van de melk, de eieren en de boter erbij doen
  5. Goed mengen.
  6. Voeg het zout toe.
  7.  Goed kneden. Afdekken en 1/2 uur laten rusten

 

 

  1. Verdeel het deeg in porties van 50g. Het deeg doorslaan.
  2. Verdeel elke porties in 20 & 30g
  3. Kneed manueel 10g suikerparels in de 30g deeg.
  4. Draai bolletjes. Laat ze nog een beetje rusten
  5. Rol het bolletje deeg  van 20g uit. Wikkel de deegbol van 30g in het uitgerold deeg. Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
  6. Maak 50 g deeg eivormig voor het lichaam.
  7. Bekje: vertikaal insnijden, openzetten met je vinger.
  8. Oogje: rozijn of suikerparel
  9. Voor de staart:
  10. Het deeg vertikaal insnijden.De ene helft over de andere slaan.
  11. Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork. Smeer met een borstel het deeg in met ei.
  12. Maak inkervingen met een schaar voor de schubben.
  13. Dek af (met een omgekeerde bakplaat)en laat nog een ½ uur rijzen.
  14. De warme lucht oven voorverwarmen op 200 graden.
  15. Bak de suikerbroodvisjes 12 minuten in de oven
  16. Laat ze afkoelen op een rooster.

 

 

 

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.