Brusselse wafels


Ik vergeleek luchtige wafels uit dagelijkse kost 4 (met bruiswater in tussen peter & pan en van het hof van cleve uit chefs@kot) met mijn Brusselse wafels en constateerde dat ik dubbel zoveel bloem, boter & eieren gebruik.

Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 100 ml   melk
    een beetje vanillestok (kaneel)
  • 8 g gist
  • 60 g gesmolten boter
  • 100 g bloem
  • 1 ei
  • 2,5 g suiker of 1/2 koffielepel canderel
  • 70 ml water
  • snuifje zout

Werkwijze:

  1. Roer de bloem, de melk (niet lauw!), het ei met een garde tot een glad mengsel.
  2. Smelt de boter (stimuleert het krokant zijn).
  3. Meng er gist opgelost in het water onder.
  4. Snijd de vanillestok open en schraap het merg eruit.
  5. Meng er de gesmolten boter onder.
  6. + 2 g suiker ( koffielepel canderel bij diabetes)
  7. + snuifje zout
  8. Dek af  met een handdoek en laat 20′ à 1/2 uur rijzen in de oven op 45°C.
  9. Verwarm het toestel met wafelmoule  op stand 6. vet het in?
  10. Doe 2 pollepels deeg per wafel in het wafelijzer
  11. Draai het wafelijzer

Als de damp uit het wafelijzer is, is de wafel gebakken!
Bestrooi met bloemsuiker.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.