Ik vergeleek luchtige wafels uit dagelijkse kost 4 (met bruiswater in tussen peter & pan en van het hof van cleve uit chefs@kot) met mijn Brusselse wafels en constateerde dat ik dubbel zoveel bloem, boter & eieren gebruik.
Dit heb je nodig voor 8 stuks:
- 100 ml melk
een beetje vanillestok (kaneel) - 8 g gist
- 60 g gesmolten boter
- 100 g bloem
- 1 ei
- 2,5 g suiker of 1/2 koffielepel canderel
- 70 ml water
- snuifje zout
Werkwijze:
- Roer de bloem, de melk (niet lauw!), het ei met een garde tot een glad mengsel.
- Smelt de boter (stimuleert het krokant zijn).
- Meng er gist opgelost in het water onder.
- Snijd de vanillestok open en schraap het merg eruit.
- Meng er de gesmolten boter onder.
- + 2 g suiker ( koffielepel canderel bij diabetes)
- + snuifje zout
- Dek af met een handdoek en laat 20′ à 1/2 uur rijzen in de oven op 45°C.
- Verwarm het toestel met wafelmoule op stand 6. vet het in?
- Doe 2 pollepels deeg per wafel in het wafelijzer
- Draai het wafelijzer
Als de damp uit het wafelijzer is, is de wafel gebakken!
Bestrooi met bloemsuiker.