Honingkoekjes of kaneelkoekjes of kaneel-zandkoekjes uit creatieve keuken van nov ’98 is mijn glutenvrije variant op “sterrenkoekjes” uit Doremi, Kerst tussen de sterren, die ik met juf Kathy bakte.
Dit heb je nodig:
- 250g (nogluten)bloem
- 20g zachte boter of solo vloeibaar
- 60 g Candico cassonade = bruine suiker
- 1 ei
- snuifje zout
- 40 ml water
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- ½ koffielepel imperial bakpoeder
- 1 eetlepel Meli honing
Zo ga je te werk :
- Klop het ei los in een kommetje.Doe er de honing en het water bij.
- Kneed een deeg van de boter, de bloem, het bakpoeder en het zout.Voeg de bruine suiker en kaneel toe.Kneed het deeg goed
- Doe er het ei -honing -watermengsel bij.Kneed opnieuw.
- De heteluchtoven voorverwarmen op 160°C.
- (Rol het deeg uit op een grote plank tot 0,5 cm dikte.)
- Vet een bakplaat in.
- Steek met een vormpje hartjes uit het deeg.
- Leg de koekjes op de bakplaat
- Bak ze 15 minuten in een heteluchtoven op 160°C.
Neem de koekjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.