Claudio’s erwtensoep


Ik combineerde een soepje met erwten en munt met st Germain (niet hetzelfde als in de zondag van 4.11.2012 & op njam.be) =  soep met munterwtjes uit da’s pas (budget)koken, & doperwtenmousse.
Dit heb je nodig voor 16 personen:

  • 1/2 l melk of room
  • 1 kg erwtjes uit de diepvries
  • 10 draaien van de pepermolen & 1+1/4 koffielepel zeezout
  • 75 g  (geklaarde) boter

    Tip van Yanaika, gezien in de zondag van 3.4.2011:

    Om boter te klaren, smelt je boter in een pan met dikke bodem en laat 15′ staan.
    Schep dan het schuim dat zich boven op de boter vormt af met behulp van een schuimspaan en gooi dit weg.
    Wat overblijft is geklaarde boter.
  • 1/2 l kippenbouillon of 1/2 l water + 1 kippenbouillonblokje
  • 2,5 (5 kleine) ui
  • tijm
  • nootmuskaat

Werkwijze

  1. Pel de ui & snipper fijn.
  2. Smelt een klontje boter & fruit de ui.
    Voeg gezouten koud water+ kippenbouillonblokje+ room toe.
  3. Wanneer de ui half gaar is: voeg de erwtjes, tijm & nootmuskaat toe. Breng aan de kook.
  4. Giet de erwtjes af. Bewaar het kookvocht!

Spoel de erwtjes onder koud water.
Mix de erwtjes met het kookvocht & het bouillonblokje.
Breng op smaak met peper & zeezout.
(versier met 4 gesnipperde lente-uitjes)

wijntip: hierbij best geen wijn.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.