Het eerste recept creëerde ik op basis van honingbrood van Jamie Oliver. Knapperig yoghurtbrood komt uit de receptenbrochure, gekregen vanRVR, docent aan de hotel- &-bakkerijschool Gent.
Yoghurt- honigbrood
Dit heb je nodig
- 1 ei
- 500 gram EXTRA of 510 gram QUATTRO bloem
- 45 gram vloeibare honing
- 4 1/2 kleine maat instant gist
- 200 ml melk
- 100 g Griekse yoghurt
- Schil + sap van ½ sinaasappel
- 1 1/2 kleine maat zout = 7,5g
- 150 gram gezouten boter
- verder
- 100g geconfijt fruit
- 2 el abrikozenconfituur
Werkwijze
Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (normal)
Programm: 3 x drukken (Rosinen) 1x drukken
op START Na 30’ begint de broodmaker te kneden. Op 3.10 bij de pieptoon 100 g geconfijt fruit beetje bij beetje toevoegen. Na 4u 1x drukken op stop. Het emmertje uit de broodmaker halen. Het brood uit de vorm halen en de bovenkant bestrijken met 2 el confituur opgewarmd met 2 el water
honing-yoghurtbroodbeer
Dit heb je nodig :
- 8 kleine maatjes gist
- 45 gram vloeibare honing
- 500 gram EXTRA bloem
- 1 of 2 eieren
- 100 ml melk + 100ml water
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 1/2 kleine maat zout
- 100 gram gezouten boter
- Schil + sap van ½ sinaasappel
- verder: 100g geconfijt fruit
- 2 el abrikozenconfituur
of
- 12 g droge of 24 g verse gist
- 460 gram EXTRA bloem
- Meng 60 ml melk + 60 ml water + 100 g volle yoghurt
- 1 1/2 kleine maat zout
- 30 gram gezouten boter
Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken
(Teig) 1x drukken op START Na 30’ begint de broodmaker te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP.
Het emmertje uit de broodmaker halen
Vet de vorm in. Kneed 100 g geconfijt fruit in het deeg.
Maak het deeg wat vochtig & rol in maizena
Duw het deeg in de vorm.
Maak inkervingen in het deeg. Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen. De heteluchtoven voorverwarmen op 180°C. Bak 45′ in de oven. Het brood uit de vorm halen en de bovenkant bestrijken met 2 el confituur opgewarmd met 2 el water