In Smaak 48 vond ik deze aardbeiensorbet:
kook 60 ml water met 1 eetlepel glucopur (15 g) & 50 g suiker. Laat afkoelen en voeg 500 g aardbeienpuree
+ het sap van 1 citroen toe.
Draai in een philips Delizia Duo ijsbereider.
Fruitcoulis of aardbeienmousse uit PLAZA bracht mij op het idee voor frambozencoulis met slagroom & glutenvrije boudoirkoekjes of (light) sorbet voor 2 personen: 200 g frambozen mixen met 5 eetlepels canderel (21 kcal pp) of 75 g suiker
Werkwijze voor 6 personen: (gezien in lekker van bij ons op vitaya)
Mix 500 g aardbeien met 34 eetlepels canderel = 26 g + het sap van 1 citroen
Geef er fruitsla bij.
aardbeienbavarois
250 g stukjes aardbeien in stukjes mixen (met sap van 3/4 citroen).(niet verwarmen = verliezen van de helft van de smaak!) + 50 g suiker
+ 4 eiwitten opgeklopt met 70 g suiker
+ gelatine opwarmen in en beetje aardbeienpuree
eerst eiwitten onderspatelen + geklopte slagroom.
2 uren in de koekast