Zalmtartaar


Gevulde aardappel of gerookte paling uit dagelijkse kost 1 met aardappelwafeltjes: ½ kg aardappelen koken-afgieten-opschudden-warm pureren+1 ei-p-z-muskaatnoot-25 g bloem opstrooien.
Wafelijzer gloeiend heet laten worden. Wafels 4 à 5’ bakken.
Gerookte zalm & zure room (uit da’s pas koken aardappel ) erop.
Ovengebakken kazakken of gepofte krielaardappeltjes in zoutkorst van Sergio Herman

Dit heb je nodig voor 24 stuks

  • 75 g Schotse zalm (2 sneden)
  • 12 nieuwe krielaardappelen (charlotte, nicolas) + 2 kg  grof zeezout
  • zout
  • peper
  • anderhalve eetlepel zure room
  • 1 eetlepel gesnipperde zoete spaanse ui
  • 1/2 kofielepel mierikswortel
  • 1/4 bussel bieslook

Werkwijze
Verwarm de warmelucht oven voor op 170°C
Bedek een ovenschaal met grof zeezout.
Was de ongeschilde krielaardappelen en leg ze in de ovenschaal.
Bak ze 40 minuten in de oven

Serveer met een glaasje gerookte zalm & zure room
Laat de gerookte zalm mooi in de lengte liggen & snijd eerst in reepjes, dan in blokjes (de tartaar hangt door het eigen vet aan elkaar) en meng met de zure room, ui, mierikswortel & bieslook in een kom. Breng op smaak met peper & zout. Vul glaasjes met het mengsel.

Breek of snijd de aardappelen open.

Geef er Trebbiano d’Abruzzo 2006, Farneze, Abruzzo uit Italië bij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.