Gevulde aardappel of gerookte paling uit dagelijkse kost 1 met aardappelwafeltjes: ½ kg aardappelen koken-afgieten-opschudden-warm pureren+1 ei-p-z-muskaatnoot-25 g bloem opstrooien.
Wafelijzer gloeiend heet laten worden. Wafels 4 à 5’ bakken.
Gerookte zalm & zure room (uit da’s pas koken aardappel ) erop.
Ovengebakken kazakken of gepofte krielaardappeltjes in zoutkorst van Sergio Herman
Dit heb je nodig voor 24 stuks
- 75 g Schotse zalm (2 sneden)
- 12 nieuwe krielaardappelen (charlotte, nicolas) + 2 kg grof zeezout
- zout
- peper
- anderhalve eetlepel zure room
- 1 eetlepel gesnipperde zoete spaanse ui
- 1/2 kofielepel mierikswortel
- 1/4 bussel bieslook
Werkwijze
Verwarm de warmelucht oven voor op 170°C
Bedek een ovenschaal met grof zeezout.
Was de ongeschilde krielaardappelen en leg ze in de ovenschaal.
Bak ze 40 minuten in de oven
Serveer met een glaasje gerookte zalm & zure room
Laat de gerookte zalm mooi in de lengte liggen & snijd eerst in reepjes, dan in blokjes (de tartaar hangt door het eigen vet aan elkaar) en meng met de zure room, ui, mierikswortel & bieslook in een kom. Breng op smaak met peper & zout. Vul glaasjes met het mengsel.
Breek of snijd de aardappelen open.
Geef er Trebbiano d’Abruzzo 2006, Farneze, Abruzzo uit Italië bij.