Met de aankoopbon van € 50, die ik won met de wedstrijd “recept sandwich”, kocht ik Banyuls voor een dessertenbuffet of chariot de desserts.
Het is naast porto Tawny dé wijn voor desserten op basis van chocolade.
Met deze wijntip bij overheerlijke chocoladebiscuit op een dessertenbuffet stak ik er met kop en schouders boven uit & won een wijnwaardebon van € 15.
Benodigdheden voor 2 flexipanvormen:
- 6 eierdooiers
60 g (vanille)suiker
1 eiwit
60 g (vanille)suiker
3 eiwitten
60 g (vanille)suiker
70g bloem (Gebruik maïzena in een glutenvrij dieet)
40 g cacaopoeder kwatta
Chocoladesaus
Dit heb je nodig:
150 ml room
100 gram suiker
50 gram boter
150 gram fondantchocolade côte d’or
Verder: ardo of verse frambozen
Werkwijze:
- Verwarm de warme luchtoven op 200°C
- Splits de eieren. Zet 2 eiwitten opzij!
- De 6 dooiers met 60 g vanillesuiker schuimig roeren.
- 60 g vanillesuiker met 1 eiwit tot een taai en stevig schuim slaan.
- Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen.
- De gezeefde bloem met cacaopoeder onderspatelen.
- 60g vanillesuiker met de 3 eiwitten tot een taai en stevig schuim slaan.
- Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen
- Vet de putjes van 2 flexipanvormen in.
- Zet de flexipanvorm op een ovenrooster!
- Doe het deeg in de vorm
- De oven verminderen tot 160°c.
- Bak de biscuit 15 minuten.
- Ontvormen en laten afkoelen op een rooster.
Ganache
- Zet alles klaar.
- Weeg de boter en de suiker af.
- Breng in een pan de room met de suiker aan de kook.
- Neem de pan van het vuur. Voeg stukjes boter en chocolade toe.
- Roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
Zet het rooster met de chocoladebiscuits op een plateau!
Wentel de chocoladebiscuit door de luxe choco.Was telkens je handen!!!
Versier met een framboos (zorgt voor een subtiel & zeer fijn resultaat om trots op te zijn).
Laat de chocolade opstijven.