Oranje boven! Ik maak eens pareltjespap met zelf gecentrifugeerd appelsap van Braeburn.
Ingrediënten voor 4 personen
- 33 g Tapioca (past in een eiwitarm dieet.)
- 330 ml Minute Maid Hot & Cold Appelsap en kaneel
- 1 koffielepel Suiker (voor diabetici: vervang 1 klp suiker door 1 klp zoetstof.)
- 100 g mix voor Brusselse wafels van aveve of 100 g zelfrijzend bakmeel + 1 eetlepel suiker
- 150 ml Melk
- 1 ei
- bakboter
- bloemsuiker
Werkwijze
voor 55 stuks op poffertjesplaat:
- Doe de mix voor Brusselse wafels van aveve of zelfrijzende bloem + 1 eetlepel suiker in een kom.
- Doe de melk erbij.
- Roer met een houten lepel tot een glad beslag.
- Voeg het losgeklopt ei toe en roer.
- Smelt boter in een pan.
- Leg de pan (met behulp van een koffielepel) vol met hoopjes deeg.
- Laat de onderkant van de poffertjes bruinen, draai ze om & bak de andere kant.
Smelt na iedere bakbeurt boter in de pan!!!
Appeltapioca
- Breng het appelsap aan de kook.
- Giet er de tapioca in.
- Laat 15 minuten op een zacht vuurtje al roerend koken.
- Giet de tapioca af door een zeef.
- Laat er koud water over stromen.
- Strooi suiker over de gespoelde tapioca.
Bestrooi de poffertjes voor het opdienen met bloemsuiker.
Leg met behulp van 2 koffielepels een rolletje appeltapioca op elk poffertje.
Dit is is een kleverige bedoening!