Poffertjes met viseitjes

Oranje boven! Ik maak eens pareltjespap met zelf gecentrifugeerd appelsap van Braeburn.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 33 g Tapioca (past in een eiwitarm dieet.)
  • 330 ml Minute Maid Hot & Cold Appelsap en kaneel
  • 1 koffielepel Suiker (voor diabetici: vervang 1 klp suiker door 1 klp zoetstof.)
  • 100 g mix voor Brusselse wafels van aveve of 100 g zelfrijzend bakmeel + 1 eetlepel suiker
  • 150 ml Melk
  • 1 ei
  • bakboter
  • bloemsuiker

Werkwijze
voor 55 stuks op poffertjesplaat:

  1. Doe de mix voor Brusselse wafels van aveve of zelfrijzende bloem + 1 eetlepel suiker in een kom.
  2. Doe de melk erbij.
  3. Roer met een houten lepel tot een glad beslag.
  4. Voeg het losgeklopt ei toe en roer.
  5. Smelt boter in een pan.
  6. Leg de pan (met behulp van een koffielepel) vol met hoopjes deeg.
  7. Laat de onderkant van de poffertjes bruinen, draai ze om & bak de andere kant.

Smelt na iedere bakbeurt boter in de pan!!!
Appeltapioca

  1. Breng het appelsap aan de kook.
  2. Giet er de tapioca in.
  3. Laat 15 minuten op een zacht vuurtje al roerend koken.
  4. Giet de tapioca af door een zeef.
  5. Laat er koud water over stromen.
  6. Strooi suiker over de gespoelde tapioca.

Bestrooi de poffertjes voor het opdienen met bloemsuiker.
Leg met behulp van 2 koffielepels een rolletje appeltapioca op elk poffertje.
Dit is is een kleverige bedoening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.