Bananencake


In de jommekeskrant vond ik: “klop de gesmolten boter met de suiker romig op”. Ik dacht: “dit kan niet” en geef de correcte werkwijze.

Dit heb je nodig voor 24? stuks:

  • 165 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 2 eieren
    250 g banaan

Werkwijze
1Verwarm de warme luchtoven voor op 160 graden.
Weeg de boter, de suiker
en de zelfrijzende bloem af.
2 Breek de eieren in een kom. Voeg de suiker toe.
Klop dit met de mixer tamelijk lang op tot een zeer luchtig bleekmengsel.
3 Zeef de bloem in een kom.
Klop de gezeefde bloem met de mixer op lage snelheid bij dit mengsel.
4 Smelt de boter en voeg dit bij het geheel.
5 Klop alles nog 1 maal luchtig.
6 Pel de banaan, snijd in schijfjes en meng onder het deeg.
7 Vet de madeleinevormpjes in.
8 Doe het deeg in de vormpjes (1 eetlepel per vormpje, verdeel het overschot.)
9 Bak 12 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.