Bij het lezen van Weense koffie met Chocotoff en vanille -ijs in
kids in the kitchen kwam ik op het idee voor Wiener Kaffee met Werthers echte of boterkaramellen: Weeg de boter af. Doe 20 g boter,
20 g bloemsuiker (4 koffielepels), 20 g honing (4 koffielepels) &
20 g Côte d’or melkchocolade in een pannetje en roer op een zacht vuur tot alles goed gesmolten is. Verhoog de temperatuur tot de massa kookt, blijf roeren en laat juist één minuut koken (niet langer!).
- Neem het pannetje onmiddellijk van het vuur.
- Meng met 1 l koffie
- Tip van Peter Goossens: Klop 250 ml room met 25 g (i.p.v. 100 g in kids in the kitchen) fijne griessuiker of 38 g bloemsuiker, zoals Bloch, half op tot slagroom
- Doe (zeste van limoen), 2 bollen vanille-ijs per persoon in een ijscoupe
- Overgiet met de karamelkoffie
Werk elke ijscoupe af met de slagroom.Bestrooi met cacao