Roomijs van tobleronechocolade uit Sergio feest, één van de kinderdesserts waarvan in weekend het recept ontbrak, bereidde ik in SMOG & GBE .
Ingrediënten:
- 47 g chocolade (= 1 reep) of mokkaboontjes
- 200 g poedersuiker
- 1 koffielepel nescafe
- 6 eierdooiers
- 400 ml half opgeklopte slagroom
- 1 zakje Duo Dessert chocoladepudding
- 400 ml melk
- 1 eetlepel suiker
Werkwijze
- Klop met de mixer de room met de bloemsuiker half op
- Maak met de mixer duo Dessert chocoladepudding met de melk, de suiker, (4 eetlepels cognac) & nescafé in een kom van 2l.Splits de eieren.
Voeg eierdooiers& de room bij de pudding. - Draai de pudding met de Philips Delizia duo ijsbereider.
- Schaaf de chocolade of mokkaboontjes& doe ze na 15 minuten in de ijsbereider