Belgisch pistoletdeeg


16 of 24 Pistolets bakken is volgens Peter Goossens in De Zondag van 15.11 een kunst. Omdat ze luchtig van binnen en knapperig van buiten moeten zijn, bereid ik deeg met de broodmachine panasonic sd200. Ik eet kleine broodjes met jonge kaas + frambozenconfituur, een eigen bereiding.


Ingrediënten

  • 8 kleine maat gist
  • 1/2 kleine maat suiker
  • 500 gram P – bloem
  • 260 ml water
  • 1 1/2 kleine maat zout
  • 20 gram gezouten boter

Werkwijze
Kap de gist, suiker & bloem in het emmertje.

Voeg het water, zout & boter toe.

Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 2x drukken (Brot schnell)
1x drukken op START
Op 2.45 begint de broodmaker te kneden.

Op 2.27 1x drukken op STOP.
HET DEEG MOET 2 KEER GEKNEED WORDEN.
Doe bloem aan je handen.
HET DEEG IN HET EMMERTJE OMDRAAIEN.

brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken (Teig)
1x drukken op START
Op 1.45 begint de panasonic broodmachine sd-200 te kneden.

Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP.
Het emmertje uit de broodmaker halen

  1. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
    Doe bloem aan je handenVerdeel het deeg in porties van 30 gof 50g.Het deeg doorslaan.Draai bolletjes.
    Laat nog een beetje rustenSmeer met een borstel het deeg in met water.Dek af (met een omgekeerde bakplaat)en laat nog een ½ uur rijzen op een warme plaats.Vul een pirex “schaal met warm water
    Schuif het rooster  in de tweede richel, van onderaan te beginnen, in de oven.
    Plaats de pyrex schaal op het rooster om stoom te bekomen
    De warme lucht oven voorverwarmen op 200 graden.
  2. Besprenkel de pistolets nog eens met water.DRAAI JE GEZICHT WEG BIJ HET OPENEN VAN DE OVEN!!!AAN STOOM KAN MEN ZICH VERBRANDEN!!!Schuif de bakplaat in de onderste richel.Bak de pistolets van 30g 15 minuten in de oven.(Er blijft 24 g over)Bak de pistolets van 50g 20’à 25 minuten in de oven.(Er blijft 37 g over)Neem de pistolets van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
    Eet ze onmiddellijk op!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.