Worst met broccolistoemp


Ik haalde om 17.45 u de worsten niet uit de koelkast, liet ze (om minder te barsten, zoals in mijn notities) niet op kamertemperatuur komen, zette een deksel op de pot en voor de allereerste keer was er één opengesprongen. Ik vond zout & kruiden bij de ingrediënten op de verpakking van braadworst bij buurtslagers, dus liet ik dat achterwege. Doordat ik met een vork prikte, waren er 4 i.p.v. een drietal gaatjes in de worst. Ik denk dat Jeroen in dagelijkse kost 1 met saucissons niet teveel inprikken, “een drietal keer volstaat” bedoelt. En met 3 worsten kan ik mijn kleinste kleefpan onmogelijk vol leggen!

Gezond genieten???: varkensworst & kalfsworsten met verrassingsaardappel

BENODIGDHEDEN VOOR 6 PERSONEN:

  • 6 braadworsten of boerenworsten
  • 1/2 kg broccoli per kg aardappelen
  • 9 aardappelen
  • 2 x 50 g boter/ peper, zout & nootmuskaat


WERKWIJZE :

Schil de aardappelen met een dunschiller.
Leg de aardappelen in het bakje van de stoomkoker.
Doe er zout op.
Stoom de aardappelen 40 minuten in de stoomkoker.

Spoel de broccoli. Leg ze in het 2de bakje van de stoomkoker
Doe er zout op
Stoom 20’ later de broccoli in 20 minuten gaar.
Laat de broccoli in de stoomkoker staan tot je het gerecht opdient.

Broccolistoemp
Meng de aardappelen met behulp van 2 vorken met 50 g boter in een grote kom.
Breng op smaak met muskaatnoot
Meng de broccoli met behulp van 2 vorken met 50 g boter, zout en peper.
Meng de aardappelen en de broccoli samen en zet opzij.

Bak de braadworsten:
Laat boter schuimend bruin worden in een bakpan op stand 6. Doorprik de worst vooraleer ze 5′ te bakken. Draai ze om (niet inprikken) & bak 5′ op stand 4. Draai ze 2x om of zet een deksel op de pan (= oven creëeren) tijdens het rustig verder garen op stand 3.

Warm de broccolistamppot in de magnetron. (5 minuten op 900 Watt)

Ik las in PLAZA dat Château Moulin d’Anglade 2005 Rood, Premières Côtes de Blaye of Sangre de Toro 2005 Torres uit Catalunya, Spanje lekker is bij worst met stoemp uit Smaak secial nr. 7 van november 2007, grootmoeders keuken en streekgerechten. Kooktip van mama Greet: Meng 150 gram van dé gezondste groente en 70 gram aardappelen met 15 gram boteren serveer dit stamppotje van broccoli met beenhesp voor baby’s (4-12 maanden).


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.