Hesprolletjes met asperges (D. De Prins)


Ingrediënten voor 3 personen:

 

26 asperges = 1 kg
100 ml kookvocht
400 ml melk
30 gram boter
30 gram bloem
zout/peper
1 1/2 koffielepel zout
mespunt muskaatnoot
50 g emmentaler
3 el parmezaan
357 gram = 8 sn barbecue-ham
boter
1 el paneermeel

500 g nieuwe aardappelen
2 x 12,5 gram boter
gehakte peterselie

Werkwijze:
Op voorhand (14.30 u): asperges in de aspergekoker (duurt 90’)

Neem de korf uit de aspergekoker. Schil de asperges met een dunschiller: begin voorbij de top en schil naar het uiteinde toe. Breek de verharde uiteinden af. (10 à 15’)
Doe het afval+zout in de aspergekoker.

Zet het afval onder water. Breng aan de kook. Leg de asperges in een vochtige handdoek in de koelkast.
Kook het afval 30’ op stand 4
Giet het afval door een Zeef. Vang Het kookvocht op in een maatbeker van 1l. Vul de aspergekoker met 1 l kookvocht.Plaats de asperges in de korf in de aspergekoker. Breng het kookvocht aan de kook.
Laat 15 minuten koken op stand 7 Meet 100 ml kookvocht af & laat afkoelen.
Plaats de uitgedampt asperges in de afgekoelde aspergekoker in de koelkast
18.15 u:  Kaassaus: .
Weeg de boter en de bloem af.
1 Smelt de boter in een pan.
2 Doe er de bloem bij en roer tot dit gaat borrelen.
3 Voeg melk & het kookvocht toe.  Tijdens het warmen wordt de saus dikker. Blijf roeren zodat er geen klontjes komen. Laat 1’ doorkoken.Haal de pan van het vuur.
4 Breng de saus op smaak met  1 1/2 afgestreken koffielepel zout, 30 draaien van de pepermolen en een snuifje muskaatnoot. Roer er 3 el parmezaan door.
18.20 u: Verwarm de oven voor op 180°C.(Duurt 15’)
18.20 u:  Gekookte aardappelen
Vul een kookpot de helft met water.Doe er een koffielepel zout in. Leg de aardappelen in het koude water.
Zet een deksel op de kookpot.
Breng het water aan de kook. Kook de aardappelen 20 min.

Vet een diepe ovenschotel lichtjes in.
Rol 2 à 3 asperges in een grote snede (of 2 sneden van 34 gram per snede) hesp, en leg in een diepe ovenschotel.

Giet de saus over de hesprolletjes.
Verwarm de schotel 15 minuten op 18O°C
Verdeel 50 g emmental over de schotel. Strooi er 1 el paneermeel over.
Giet de aardappelen af
Plaats de schotel 7 minuten onder de grill van de SHARP magnetron.
Draai de aardappelen even de gesmolten boter en gehakte peterselie. Voeg 15 draaien van de pepermolen en 20 draaien zout toe.
zet de kom op een schotelverwarmer op tafel.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.