Ik constateerde dat in Piet bakt taarten & cakes bijna alle recepten bereid worden met zelfrijzende bloem (& vanillesuiker) of afwijken.
Dit heb je nodig voor chocoladebiscuit:
- 42,5 g i.p.v. 60 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 g i.p.v. 30 gram boter
- 50 gram suiker of honing
- 1 ei
- 50 gram pure i.p.v. melkchocolade
- 50 g bruine suiker i.p.v. 1/4 zakje vanillesuiker
(rozijntjes)
Werkwijze
1Verwarm de warme lucht-oven voor op 160 graden.
Weeg de boter, de suiker of honing en de zelfrijzende bloem af.
2 Breek de eieren in een kom.Klop dit met de mixer tamelijk lang op tot een zeer luchtig bleek mengsel. Voeg geleidelijk de suiker of honing & de vanillesuiker toe.
3 Smelt de boter & de chocolade (evt + 1 tas sterke koffie) en voeg dit bij het geheel.
4 Zeef de zelfrijzende bloem in de kom & meng er voorzichtig onder.
5 Vet een Point-Virgule Baking bakvormvan 235 mm in en vul met mengsel.
6 Bak 15 minuten in de oven op 160°C.