Ik pas voor superlekkere mascarponesorbet eens de tips toe die Piet gaf bij bananenijs.
Dit heb je nodig voor 15 personen:
- 500 ml water
- 500 g suiker
- 1/2 vanillestok
- 1/2 appelsien
- 1/2 citroen
- 200-250 g mascarpone
- 1/2 l melk
- 550 g chiquita banaan
- 100 ml slagroom
Werkwijze :
Maak suikersiroop :
Laat 1/2 l water+ 1/2 kg suiker + 1/2 vanillestok + sap van 1/2 appelsien + het sap van 1/2 citroen 10 minuten zwaar doorkoken.
Vul de gootsteen met water.
Laat het in de pan erin afkoelen.
Kook de melk met de slagroom op.
Voeg 3 bananen in schijfjes toe.
Als de banaan gaar is: mixen
Laat afkoelen. Plaats in de koelkast.
Meng de mascarpone met de bananenmelk.
Meng met het suikerwater
Draai het ijskoud mengsel in een Philips Delizia Duo ijsbereider.
Doe het ijs in een doos met deksel.
Plaats in de diepvries.