Plattekaasbavarois met blauwbessen of cheesecake (uit Sergio op reis) vol bosvruchten (ijzerbommen) en speculaas uit whisky à la carte.
Zoete taart met kaas is één van de traditionele gerechten van USA.
Voor deze plattekaastaart (waar Geronimo dol op is) baseerde ik mij op roomkaastaart met rode bessen uit Mijn keuken elke dag lekker eten met Dirk De Prins.
Dit heb je nodig:
- 90 g blauwe bosbessen + 90 g braambessen
- 36 g bloemsuiker
5 g gelatine - 15 g Petit Suisse
- 1 eiwit
- 40 g gemalen speculaas
Werkwijze
Week de gelatine.
Plet de bosbessen met de suiker & warm op.
Roer de uitgeknepen gelatine door de lauwe bosvruchtenpuree
Spatel de plattekaas erdoor
Klop het eiwit stijf & schep het eronder
Bedek de bodem van een portoglaasje met gemalen speculoos.
Schep de plattekaasroom erop.
Laat 1 nacht opstijven.