Ongebakken bosvruchtentaart


Plattekaasbavarois met blauwbessen of cheesecake (uit Sergio op reis) vol bosvruchten (ijzerbommen) en speculaas uit whisky à la carte.
Zoete taart met kaas is één van de traditionele gerechten van USA.
Voor deze plattekaastaart (waar Geronimo dol op is) baseerde ik mij op roomkaastaart met rode bessen uit Mijn keuken elke dag lekker eten met Dirk De Prins.

Dit heb je nodig:

  • 90 g blauwe bosbessen + 90 g braambessen
  • 36 g bloemsuiker
    5 g gelatine
  • 15 g Petit Suisse
  • 1 eiwit
  • 40 g gemalen speculaas

Werkwijze

Week de gelatine.
Plet de bosbessen met de suiker & warm op.
Roer de uitgeknepen gelatine door de lauwe bosvruchtenpuree
Spatel de plattekaas erdoor
Klop het eiwit stijf & schep het eronder
Bedek de bodem van een portoglaasje met gemalen speculoos.
Schep de plattekaasroom erop.
Laat 1 nacht opstijven.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.